پخت سنتی رب انار در اورامان

پخت سنتی رب انار در اورامان

آب و غذا

انار از مهمترین محصولات کشاورزی مناطق اورامان در استان کردستان است که هر ساله با آمدن فصل پاییز برداشت از باغات آن منطقه آغاز می شود.

مساحت باغات انار شهرستان سروآباد در اورامان  ۴۴۲ هکتار، که از این میزان ۴۰۰ هکتار بارور و ۴۲ هکتار نیز غیربارور هستند. متوسط تولید انار در هر هکتار ۱۵ تُن که در سال جاری  بیش از ۶ هزار تُن انار از باغات این منطقه روانه بازار و مصرف می شود.

شهرستان سروآباد به لحاظ سطح باغات و میزان تولید انار بین ۱۰ شهرستان استان کردستان رتبه اول را به خود اختصاص داده است. بیشترین باغات انار در روستاهای روآر، گواز، دلمرز، ژیوار، بلبر، سلین و ناو قرار دارد و بیش از یک هزار و ۱۰۰ بهره بردار در این شهرستان مشغول برداشت و فروش این محصول هستند.

بیشترین میزان انار تولید شده به‌صورت تازه خوری در بازارهای داخلی و خارج استان کردستان مصرف می‌شود و مابقی نیز به‌صورت آب انار موسوم به رب انار استفاده‌شده و همچنین از پوست و تفاله آن نیز در صنایع رنگ رزی و دارویی استفاده می‌کنند.

برچسب ها: رب انار اورامان