فائو: قیمت جهانی مواد غذایی افزایش یافت

فائو: قیمت جهانی مواد غذایی افزایش یافت

آب و غذا

شاخص قیمت جهانی مواد غذایی فائو در ماه ژانویه سال ۲۰۲۰ میلادی، برای چهارمین ماه متوالی افزایش یافت.

سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در گزارش جدید خود از افزایش دوباره قیمت جهانی مواد غذایی خبر داد. طبق اعلام فائو، شاخص قیمت جهانی مواد غذایی در ماه ژانویه با افزایش ۰.۷ درصدی نسبت به ماه پیش از آن (دسامبر) به ۱۸۲.۵ واحد رسید. این رقم ۱۱.۳ درصد بالاتر از رکورد ثبت شده در ماه مشابه در سال گذشته میلادی است.

به گزارش فائو، طی این دوره قیمت جهانی روغن‌های نباتی، شکر و گندم شاهد بیشترین میزان رشد بوده است.

بر این اساس، شاخص قیمت جهانی روغن‌های نباتی فائو در ماه ژانویه سال ۲۰۲۰ نسبت به ماه پیش از آن ۰.۷ درصد افزایش یافت و به بالاترین میزان خود طی سه سال گذشته رسید. آمارهای فائو نشان می‌دهند که قیمت جهانی روغن پالم، سویا، آفتابگردان و کلزا همگی افزایش داشته‌اند.

شاخص قیمت جهانی شکر فائو نیز در اولین ماه سال جاری میلادی رشدی ۵.۵ درصدی داشت که ناشی از کاهش پیش‌بینی‌ها نسبت به میزان تولید شکر در بسیاری از کشورهای عمده تولیدکننده این محصول بود.

شاخص قیمت جهانی غلات فائو در ماه ژانویه نسبت به ماه پیش از آن ۲.۹ درصد افزایش یافت که ناشی از رشد قیمت گندم، ذرت و برنج بود.

همچنین قیمت جهانی مواد لبنی در ماه ژانویه رشدی ۰.۹ درصدی داشت که تا حد زیادی ناشی از افزایش تقاضا برای واردات کره، پنیر و شیر خشک بود.

اما در مقابل شاخص قیمت جهانی گوشت فائو پس از یازده ماه افزایش متناوب، کاهشی ۰.۴ درصدی را تجربه کرد. مسئله‌ای که ناشی از کاهش میزان خرید گوشت از سوی چین  و دیگر کشورهای شرق آسیا همچنین افزایش صادرات محصولات گوشی از سوی تولید‌کنندگان جهانی بود.