آب و غذا

نابودی سالانه 7 میلیارد دلار محصولات کشاورزی در ایران

نابودی سالانه 7 میلیارد دلار محصولات کشاورزی در ایران

در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از وضعیت اقتصادی ایران دست پیدا کنیم.

به گزارش آب و غذا به نقل از اقتصاد نیوز ، نگاه روندی این مزیت را دارد که تاثیر اقتصاد بر سایر موضوعات جامعه ایرانی و تاثیر گرفتن اقتصاد از آنها را بتوانیم در یک مجموعه تجزیه و تحلیل کنیم و همچنین پاسخ به چراهای وضعیت کنونی اقتصادی داشته باشیم. اکنونِ اقتصاد ما محصول تلاش ها و تصمیم گیری ها در دهه های گذشته است. امسال در این پروژه سال های 1394،1384،1374،1364،1354 از هر دهه انتخاب شده است.

در سال 1403، اقتصادنیوز در «نیم‌قرن با اقتصاد ایران» با استفاده از اخبار و گزارش‌های روزنامه‌های «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان تقدیم مخاطبان می‌شود.

دوم بهمن 1374؛ سالانه 7 میلیارد دلار محصولات کشاورزی در ایران ضایع می شود

وزیر کشاورزی اعلام کرد که به علت نداشتن زنجیره تولید، تبدیل، حمل و توزیع صحیح مواد غذایی از 28 تا 30 میلیارد دلار محصولات کشاورزی تولید داخلی و وارداتی، سالانه حدود 5 تا 7 میلیارد دلار از دست می‌رود.

دکتر عیسی کلانتری اظهار کردک در حال حاضر میزان کالری عرضه‌شده برای هر نفر در ایران از تولید داخلی و واردات 3900 کیلو کالری است، با این حال برای رساندن 2300 کیلو کالری انرژی موردنیاز برای هر نفر، در یک الگوی صحیح مصرف مواد غذایی عاجز هستیم.

مصرف کننده به لحاظ عدم‌احساس امنیت در بازار، بیش از میزان موردنیاز مواد غذایی خریداری می‌کند که پس از فساد، دور ریخته می‌شود؛ این در حالی است که به لحاظ مشکلات طبیعی، تولید کشاورزی با دشواری صورت می‌گیرد.

دوم بهمن 1384؛ صعود قیمت جهانی نفت به مرز 69 دلار

افزایش سرعت تحولات مساله هسته‌ای ایران و ناآرامی در نیجریه قیمت نفت را به مرز 69 دلار در هر بشکه رساند.

نفت خام سبک آمریکا با حدود 2 دلار افزایش به بشکه‌ای 68 دلار و 70 سنت رسید که بالاترین رقم در چند ماه اخیر است. حساسیت بازار سبب شده است کوچکترین نگرانی درباره قطع جریان نفت، به‌خصوص در صورت وضع تحریم‌های احتمالی شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران، نفت را گران کند.

ایران هشدار داده است که تحریم‌ها می تواند قیمت نفت را به سطحی برساند که از پیش‌بینی‌های کارشناسان غربی بالاتر است.

حسین کاظم پور اردبیلی، نماینده ایران در هیات عامل اوپک گفت: اوپک نباید موضوع کاهش تولید را به زمان دیگری موکول کند.

ایران خواستار انجام گفت‌و‌گوها و تصمیم‌گیری برای کاستن یک میلیون بشکه در روز از تولید نفت سازمان در سه ماهه دوم سال شده است.

رویترز در عین حال گزارش داد: با افزایش تنش‌ها درخصوص برنامه هسته‌ای ایران و بحث آغاز انتقال حساب های ارزی این کشور عضو اوپک از اروپا به شرق آسیا، بهای نفت خام در بازارهای جهانی به بالاترین میزان از ماه سپتامبر سال گذشته رسید.

شورای نگهبان لایحه مبارزه با پولشویی را بار دیگر رد کرد

سخنگوی شورای نگهبان آخرین مصوبات این شورا را تشریح کرد.

عباسعلی کدخدایی با اعلام رد لایحه مبارزه با پولشویی در شورای نگهبان گفت: اصلاحات به‌عمل‌آمده در بندهای الف و ب این لایحه رافع اشکال شورای نگهبان نبود و به همین لحاظ اشکال قبلی این شورا کماکان به قوت خود باقی است.

وی با اشاره به اشکال بند «الف» لایحه مبارزه با پولشویی گفت: این بند به دلیل اینکه کلیه معاملات و افراد را دربرمی‌گرفت و کسانی را که معامله صحیح انجام می‌دهند را نیز مشمول این لایحه کرده بود، مورد اشکال واقع شده است.

کدخدایی با اشاره به بند «ب» لایحه مزبور گفت: این بند نیز به این دلیل که تشکیل شورای عالی مبارزه با پولشویی را به تصمیمات قضایی موکول می‌کرد، خلاف قانون و شرع تشخیص داده شد.

نظرات