آب و غذا

پژوهش بزرگ محققان سوئدی نشان داد: مصرف کمتر قند لزوماً بهتر نیست

پژوهش بزرگ محققان سوئدی نشان داد: مصرف کمتر قند لزوماً بهتر نیست

محققان سوئدی در پژوهشی حدود 70 هزار نفر را 20 سال ارزیابی کردند و نتایج غیرمنتظره‌ای درباره مصرف قند و سلامت قلب به دست آوردند؛ در واقع پژوهش حاضر می‌تواند این جمله مشهور «قند همیشه مضر است» را زیر سؤال ببرد به گزارش   به نقل از دیجیتو ، درحالی‌که دستورالعمل‌ سازمان‌های بهداشت عمومی معمولاً توصیه می‌کنند کالری مصرف شکر باید به کمتر از 10 درصد در روز محدود شود، پژوهش محققان دانشگاه لوند سوئد نشان می‌دهد رابطه قند و سلامت قلب آنقدرها ساده نیست و لزوماً همیشه «قند کمتر بهتر نیست». ادامه مطلب ...

راهکارهای علمی برای پیشگیری از سنگ کلیه / آب چقدر مهم است؟

راهکارهای علمی برای پیشگیری از سنگ کلیه / آب چقدر مهم است؟

باور غلطی وجود دارد که آبی که می‌نوشیم عامل ایجاد سنگ کلیه است، در حالی که ظاهرا این باور درستی نیست و ایجاد سنگ کلیه بیشتر به دلایلی زیر مجموعه سبک زندگی از جمله کم تحرکی و تغذیه ناسالم باز می‌گردد به گزارش   به نقل ار همشهری آنلاین ، سال‌ها قبل منشا آب شهرهایی مانند تهران، قنات‌ها بودند که آبی زلال و پاک داشتند، اما امروزه با افزایش جمعیت و گسترش خشکسالی آب شهرها پس از تصفیه در تصفیه خانه‌ها وارد شبکه آب لوله کشی می‌شود. ادامه مطلب ...

توصیه‌های تغذیه‌ای برای رفع سوءتغذیه در سالمندان

توصیه‌های تغذیه‌ای برای رفع سوءتغذیه در سالمندان

کمبودهای تغذیه‌ای در سالمندان می‌تواند خطرات بسیاری مانند سوء تغذیه، اختلالات بیمارستانی و مرگ و میر را به دنبال داشته باشد به گزارش   به نقل از ایسنا ، کمبودهای تغذیه‌ای در سالمندان، خطر عفونت‌های ریوی، مشکلات قلبی، لخته شدن خون در سیاهرگ‌های عمقی پا، زخم بستر و اختلالات چنداندامی را بالا می‌برد. ادامه مطلب ...

کمبود ویتامین D در ۷۵ درصد ایرانی‌ها

کمبود ویتامین D در ۷۵ درصد ایرانی‌ها

موضوع توزیع مجدد شیر در مدارس در کانون توجه وزارت بهداشت قرار گرفته؛ رئیس‌جمهور نیز درباره توزیع شیر در مدارس دستور صادر کرده و امیدواریم این موضوع محقق شود به گزارش   به نقل از ایسنا ، معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه کمبود ویتامین D گریبانگیر ۷۵ درصد ایرانی‌هاست، در عین حال بر لزوم مصرف کافی شیر و لبنیات به عنوان منبع اصلی کلسیم تاکید کرد و گفت: موضوع توزیع مجدد شیر در مدارس در کانون توجه وزارت بهداشت قرار گرفته؛ رئیس‌جمهور نیز درباره توزیع شیر در مدارس دستور صادر کرده و امیدواریم این موضوع محقق شود. ادامه مطلب ...

یکی از افزودنی‌های لبنیات می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع دو را افزایش دهد

یکی از افزودنی‌های لبنیات می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع دو را افزایش دهد

مطالعات اولیه نشان می‌دهند کاراگینان که معمولا در گوشت، پنیر، سایر لبنیات و جایگزین‌های لبنی یافت می‌شود، با خطر ابتلا به دیابت نوع دو همراه است به گزارش   به نقل از زومیت ، کاراگینان (که به عنوان E407 نیز شناخته می‌شود) نوعی امولسیفایر و عامل غلیظ‌کننده رایج است که از دهه ۱۹۵۰ در ایالات متحده مورد استفاده قرار گرفته است. ادامه مطلب ...

مصرف شکلات تلخ خطر ابتلا به دیابت را کاهش می‌دهد؟

مصرف شکلات تلخ خطر ابتلا به دیابت را کاهش می‌دهد؟

یک مطالعه جدید نشان داد افرادی که به طور منظم شکلات می‌خورند، احتمال کمتری برای ابتلا به دیابت نوع ۲ دارند، اما فقط شکلات تلخ با خطر کمتر ابتلا به این بیماری مرتبط است به گزارش   به نقل از مهر ، دلیل این امر کاملاً مشخص نیست، اما محققان بر این باورند که شکلات تلخ مزایای متابولیک بیشتری نسبت به شکلات شیری دارد زیرا حاوی قند کمتر و سطوح بالاتری از ترکیبات گیاهی است که در برخی مطالعات نشان داده شده است که التهاب را کاهش می‌دهد و حساسیت به انسولین را بهبود می‌بخشد. ادامه مطلب ...

علائم مسمومیت بر اثر خوردن برنج مانده را بشناسیم

علائم مسمومیت بر اثر خوردن برنج مانده را بشناسیم

یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی، درباره مسمومیت بر اثر مصرف برنج پخته شده که بیرون از یخچال نگهداری شده است، توضیحاتی داد به گزارش   به نقل از مهر ، گلبن سهراب، با اشاره به اینکه برنج پخته بیرون یخچال به دلیل رطوبت فراوان شرایط بسیار مناسبی برای رشد باکتری دارد، گفت: در صورت نگهداری در دمای بالای ۵ درجه، برنج خیلی زود خراب می‌شود. ادامه مطلب ...

غذاهای فوق فرآوری شده در بروز بیماری پوستی «پسوریازیس» نقش دارند

غذاهای فوق فرآوری شده در بروز بیماری پوستی «پسوریازیس» نقش دارند

غذاهای فوق فرآوری شده با بی شماری از مشکلات سلامتی مرتبط هستند و یک مطالعه جدید نشان می دهد که بیماری پوستی خود ایمنی پسوریازیس هم ممکن است به این فهرست اضافه شود به گزارش   به نقل از مهر ، تیمی به سرپرستی دکتر «امیلی اسبیدیان»، متخصص پوست در بیمارستان هنری ماندر فرانسه، می‌گوید: «نتایج این مطالعه ارتباط بین مصرف غذای فوق فرآوری‌شده بالا و وضعیت پسوریازیس فعال را نشان داد». ادامه مطلب ...

بهترین روغن‌ها برای رفع خشکی پوست در فصل زمستان

بهترین روغن‌ها برای رفع خشکی پوست در فصل زمستان

زمستان با تمام زیبایی‌هایش، برای پوست ما یک چالش جدی به همراه دارد هوای سرد و خشک، گرمای بخاری و شوفاژ و کاهش رطوبت هوا همگی دست‌به‌دست هم می‌دهند تا پوست ما خشک، حساس و حتی پوسته‌پوسته شود اما نگران نباشید! به گزارش   به نقل از بانی مگ ،طبیعت همیشه راه‌حلی برایمان دارد. ادامه مطلب ...

مصرف بی رویه انواع میوه می تواند مضر باشد.

مصرف بی رویه انواع میوه می تواند مضر باشد.

به مناسبت آغاز هفته اطلاع رسانی تغذیه صحیح حامد خدائی کارشناس ارشد تغذیه در خصوص یافته های جدید تغذیه ای می گوید به گزارش   به نقل از روابط عمومی بهداشت و درمان صنعت نفت شمالغرب کشور ، به مناسبت  آغاز هفته اطلاع رسانی تغذیه صحیح مصاحبه ای با حامد خدائی انجام شد که در ذیل می خوانید: لطفا در مورد اصول تغذیه صحیح توضیحاتی بفرمایید؟ تغذیه سالم جز ضروری یک زندگی سالم است ، یک رژیم غذایی اصولی بر پایه هرم غذایی تنظیم  می شود که در این برنامه از تمامی گروه های غذایی به تناسب مشخص استفاده می شود. ادامه مطلب ...