سهم کودهای وارداتی از سبد مصرف کودهای کشاورزی کشور به ۱۰ درصد رسید. رسیدن به این رقم در حالی که در ابتدای سال جاری، فعالان این بخش نسبت به توقف واردات کود و سم و تاثیر آن بر تولید محصولات کشاورزی ابراز نگرانی کرده بودند.
به گزارش آب و غذا به نقل از اکوایران ، در سالهای اخیر، کود و سم سهم قابل توجهی از سبد کالای کشاورزی را در اختیار داشتند، این کودها از منابع مختلفی از جمله کشورهای آسیایی، آفریقایی و آمریکایی وارد میشد. از جمله کودهای معروف وارداتی میتوان به کودهای غذایی، کودهای کشاورزی و کودهای صنعتی اشاره کرد.
این کودها میتوانند به عنوان محصولات اصلی یا محصولات جانبی در بازار محلی به کار بروند. با این حال، مسئلههایی مانند کیفیت کود، اطمینان از سلامت محصولات نهایی و اثرات زیستمحیطی از واردات کود نیز موضوعات مهمی هستند که نیاز به مدیریت و نظارت دقیق دارند.
با توجه به اهمیت کود و سم در تولید محصولات کشاورزی امروز معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در نشست خبری اعلام کرد که در حال حاضر تنها ۱۰ درصد کودهای کشاورزی وارداتی است و تلاش داریم با بهبود کودهای تولید داخل، مانع واردات شویم.
علیرضا مهاجر با بیان اینکه مهمترین عنصر با توجه به محدودیتهای آبی و خاکی کشور در حوزه تغذیه و کشت محصولات کشاورزی کود عملکرد را افزایش میدهد، اظهار کرد: کیفیت کود، دفعات کوددهی، باقی مانده آن در محصولات و برگشت در مواد غذایی ما را بر آن میدارد که نسبت به تغذیه گیاهان توجه بیشتری داشته باشیم؛ هر چند تولیدات باید با قیمت پایینتر تأمین شود.