آب و غذا

ایجاد ۱۵ پایگاه نوآورانه کشت دیم در کشور

ایجاد ۱۵ پایگاه نوآورانه کشت دیم در کشور

آب و غذا

رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور گفت: ۱۵ پایگاه نوآورانه با هدف انتقال یافته‌ها و معرفی ارقام جدید این موسسه برای نخستین ‌بار در سطح کشور ایجاد شد.

به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، خشنود علیزاده اظهار کرد: این پایگاه‌ها طی سال زراعی جاری در استان‌های دیم‌خیز با هدف انتقال جدیدترین یافته‌های تحقیقاتی، کاشت ارقام جدید در مزارع کشاورزان و انتقال بسته‌های زراعی ایجاد شده است.

در هماهنگی با معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی و سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌ها، در این پایگاه‌ها ارقام جدید محصولات دیم همراه با بسته زراعی در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد.

به گفته رئیس مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور، این طرح در سال‌های گذشته با عنوان طرح امنیت غذایی با مشارکت «ایکاردا» اجرا می‌شد که از سال زراعی جاری توسط محققان مؤسسه دیم عملیاتی شده است.

با وجود خشکسالی امسال، این طرح خارج از ایستگاه‌های تحقیقاتی و در مزارع کشاورزان با موفقیت اجرا شده و عملکرد پایگاه‌های نوآورانه در تمامی استان‌ها بیشتر از متوسط ارقام شاهد و بومی است.

معاون غلات مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور نیز در این خصوص اظهار داشت: بیشترین سطح زیر کشت مزارع فناورانه در استان‌های آذربایجان شرقی، کردستان، کرمانشاه و لرستان است.

مظفر روستایی افزود: ارقام جدید مؤسسه در مقایسه با ارقامی بومی در مقابل آفت‌ها، بیماری‌ها، خشکی و سرما مقاومت بالایی دارد و بهترین روش معرفی ارقام جدید و انتقال یافته‌های تحقیقاتی برای کشاورزان کاشت این ارقام در مزارع خود کشاورزان است./مهر

نظرات