معاون امور زارعت وزارت جهادکشاورزی اعلام کرد: بیش از ۸۰ درصد از اهداف طرح جهش تولید در دیمزارها در سال زراعی جاری محقق شده است.
به گزارش آب و غذا به نقل از ایرنا ، «علیرضا مهاجر» افزود: اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ در سطح ۵.۲ میلیون هکتار هدفگذاری شده و تاکنون ۴.۲ میلیون هکتار از این اراضی زیر کشت پاییزه رفته و انتظار داریم تا پایان فصل بهار بقیه اراضی کشت شود.
در فصل پاییز، بیشتر محصولاتی همچون گندم، جو، کاملینا، دانه های روغنی و گیاهان دارویی که جزو کالاهای اساسی هستند، در این طرح زیر کشت رفته اند.
در سال زراعی جاری بیش از یک هزار میلیارد تومان تسهیلات با کارمزد کم به طرح جهش تولید در دیمزارها اختصاص یافته است.
این مقام مسوول با بیان اینکه این طرح با مشارکت ستاد اجرایی فرمان امام(ره) اجرا می شود، تصریح کرد: علاوه بر تخصیص تسهیلات یک هزار میلیارد تومانی، نزدیک به ۵۰۰ میلیارد تومان دیگر در قالب کمک های بلاعوض توسط ستاد اجرایی فرمان امام(ره) و وزارت جهادکشاورزی در حال پرداخت است و این مبلغ بیشتر به کارشناسان و محققان که در این طرح مشارکت دارند و برای تولید بذر ویژه دیم زارها پرداخت می شود.
در چهارمین سال از اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها، برای نخستین بار بذور دیم، بذرمال و به کود و سم آغشته شدند و در اختیار کشاورزان قرار گرفتند.
در سه سال اخیر با وجود خشکسالی ها، با اقدامات انجام شده عملکرد تولید در واحد سطح در این طرح دست کم نزدیک به ۲۵ تا ۳۰ درصد افزایش داشته است.
مهاجر با اشاره به ۸.۵ میلیون هکتار اراضی دیم در کشور، گفت: قصد داریم برای سال زراعی آینده در صورت تامین اعتبار همه دیمزارهای مستعد را زیر کشت محصولات اساسی ببریم.
معاون امور زارعت وزارت جهاد کشاورزی، استقبال کشاورزان از این طرح را بالا توصیف کرد و گفت: در این طرح بیش از ۴۵۰ هزار کشاورز و 2 هزار کارشناس مشارکت دارند.
وی درباره دیگر حمایت ها از این طرح، افزود: در قالب طرح جهش تولید در دیمزارها، ادوات کشاورزی با کارمزد چهار درصد در اختیار کشاورزان قرار می گیرد که برای کشاورزان غنیمت است.