آب و غذا

تدوین ۱۱۴ طرح کلان تحقیقاتی برای حل چالش های بخش کشاورزی

تدوین ۱۱۴ طرح کلان تحقیقاتی برای حل چالش های بخش کشاورزی

 رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی از تدوین ۲۲ طرح کلان تحقیقاتی با ۹۲ برنامه عملیاتی بر اساس دو سند دانش‌ بنیان و امنیت غذایی برنامه هفتم توسعه برای حل چالش‌ های بخش کشاورزی خبرداد.

به گزارش آب و غذا به نقل از ایرنا ، غلامرضا گل‌محمدی افزود: طرح‌ های‌ تحقیقاتی کلانی که کارکرد خوبی نداشتند، با مشارکت محققان، دانشگاهیان و موسسه‌های پژوهشی بخش خصوصی بازبینی و آسیب‌شناسی شد.

این طرح‌ ها در حوزه واکسن، دام، علوفه کم‌مصرف، تغییر جیره غذایی دام‌ها، آبخیزداری و تقویت آبخوان ها و جنگل و مراتع، بذور هیبرید، اصلاح بذر، سلامت محصول و هوشمندسازی هستند.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به هدف گذاری خودکفایی ۹۰ درصدی تولید برنج در برنامه هفتم، افزود: این خودکفایی از طریق ارقام پرمحصول ظرف مدت پنج سال باید عملیاتی شود که در این راستا امسال طرح آن در استان‌های شمالی به ویژه گیلان و مازندران آغاز شده است.

در این طرح پشتیبانی از زیرساخت‌ ها توسط ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، پشتیبانی علمی، آموزشی و ترویجی از سوی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و بخش اجرایی توسط معاونت امور زراعت انجام می‌شود.

کشت برنج پرمحصول و مقاوم به کم آبی در شالیزارها

گل محمدی با بیان اینکه در قالب طرح جهش تولید برنج از ارقام پرمحصول باکیفیت و عملکرد بالاتر برای کشت در شالیزارها استفاده خواهد شد، اظهارداشت: در این طرح از ارقام پرمحصول داخلی و خارجی استفاده می‌کنیم.

سال گذشته رقم هستی و کیان از سوی محققان این سازمان با استفاده از فناوری هسته‌ای معرفی شد که عملکرد ۶ تا ۷ تنی دارند و نیاز آبی آنان یک تا دو نوبت کمتر از سایر ارقام است.

با توجه به کم‌آبی در کشور، معرفی ارقام متحمل به خشکی در دستور کار این سازمان قرار دارد و در این راستا توسعه کشت این ارقام تا میانگین تولید به ۶ تن در هکتار در دستور کار است.

گل‌ محمدی درباره معضل تغییر اراضی کشاورزی و تاثیر آن در پیشبرد اهداف طرح جهش تولید برنج در کشور گفت: بیشتر شالیزارها جزو اراضی درجه یک و دو هستند.

وی با بیان اینکه سازمان امور اراضی کشور در مورد تغییر غیرمجاز اراضی کشاورزی اقدام می کند افزود: براساس قانون جهش ساخت مسکن، ساخت و ساز در اراضی درجه یک و دو ممنوع است و باید این اقدام در اراضی درجه ۳ و ۴ انجام شود.

نظرات