آب و غذا

خودکفایی ۹۰ درصدی محصولات کشاورزی در برنامه هفتم توسعه

خودکفایی ۹۰ درصدی محصولات کشاورزی در برنامه هفتم توسعه

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی، با هشدار نسبت به افزایش جمعیت جهان و بحران‌های اقلیمی پیش رو گفت: در سند هفتم توسعه میزان خودکفایی کشور در محصولات کشاورزی ۹۰ درصد است که این نیاز به استفاده از فناوریهای نوین دارد.

به گزارش آب و غذا به نقل از تسنیم ، مجید آنجفی، معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی، در رویداد فناورانه حاصلخیزی خاک در دانشگاه علوم کشاورزی خوزستان، با اشاره به افزایش جمعیت جهان به 9 تا 10 میلیارد نفر در 25 سال آینده، بر ضرورت تامین نیاز غذایی این جمعیت تاکید کرد.

وی با برشمردن موانع تولید، شامل تنش‌های محیطی (خشکسالی، شوری خاک، افزایش دما) و بیولوژیکی (آفات و بیماری‌ها)، از سال 1404 به عنوان دومین سال بحران اقلیمی در 50 سال اخیر یاد کرد.

75 درصد از خلاء تولید محصولات کشاورزی ناشی از نوسانات محیطی و 25 درصد مربوط به آفات و امراض است.

آنجفی با بیان اینکه از 165 میلیون هکتار وسعت کشور، تنها 18.5 میلیون هکتار زیر کشت محصولات کشاورزی است، بر لزوم افزایش بهره‌وری در واحد سطح تاکید کرد.

در تولید گندم با خلاء عملکرد 100 درصدی مواجه هستیم که 35 درصد آن مربوط به ناکارآمدی روش تغذیه‌ای است.

همچنین تامین به موقع و کافی نهاده‌ها برای کاهش خلا عملکرد در کشور موثر است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به قانون برنامه هفتم توسعه و هدف‌گذاری خودکفایی 90 درصدی، گفت: با توجه به محدودیت انرژی، باید با افزایش بهره‌وری و کاهش خلاء عملکرد، به این هدف دست یافت. 

وی با اشاره به تولید سالانه 130 میلیون تن محصول کشاورزی در کشور (97 میلیون تن زراعی)، بر اهمیت اصلاح الگوی کشت و همکاری همه دستگاه‌ها در این زمینه تاکید کرد.

آنجفی با تقدیر از کشاورزان و کارشناسان خوزستان، این استان را پیشرو در تولید محصولات زراعی و دارای مزیت دانش فنی و مدیریت مزرعه دانست. 

وی در پایان از همکاری دانشگاهیان با بخش اجرایی استقبال کرد و ابراز امیدواری نمود که این همکاری منجر به نتایج مطلوبی در حوزه کشاورزی شود.

نظرات