مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهادکشاورزی گفت: رکوردشکنی تولید چغندرقند پاییزه منجر به صرفهجویی ۲۲۲ میلیون مترمکعب آب شده است.
به گزارش آب و غذا به نقل از ایرنا ، پیمان حصادی افزود: برای دستیابی به خوداتکایی در تولید شکر، افزایش سطح کشت پاییزه چغندرقند را تا ۶۰ هزار هکتار با تولید بیش از ۴.۵ میلیون تن برنامهریزی کردهایم.
میزان آب مصرفی در چغندرقند پاییزه حدود یکدوم چغندرقند بهاره و یکپنجم نیشکر است و از این رو با کشت حدود ۶۰ هزار هکتار چغندرقند در فصل پاییز، مصرف آب تا بیش از ۳۶۰ میلیون مترمکعب کاهش خواهد یافت.
در کشت چغندرقند پاییزه به ازای هر مترمکعب آب مصرفی، بیش از ۱.۲ کیلوگرم شکر تولید میشود.
تولید ۴.۵ میلیون تن چغندرقند پاییزه با توجه به ماهیت پاییزه بودن این محصول و استفاده از آب سبز و بارندگی، بدون فشار بر منابع آبی کشور خواهد بود.
تولید ۲.۳ میلیون تن چغندرقند پاییزه
مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی، سطح زیرکشت چغندرپاییزه در سال زراعی ۱۴۰۳- ۱۴۰۴ را ۳۷ هزار هکتار عنوان کرد و گفت: از این سطح ۲ میلیون و ۳۶۰ هزار تن محصول به دست آمده است.
از این میزان تولید چغندرقند پاییزه، ۲۷۳ هزار تن شکر تولید شود.
برای تولید این میزان چغندرقند پاییزه ۲۲۲ میلیون مترمکعب آب صرفهجویی شده است.
این دستاوردهای بزرگ در شرایطی بدست آمده است که کشور درگیر تغییرات اقلیمی، خشکسالی و کاهش محسوس منابع آبی شده است.
مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهادکشاورزی، توسعه کشت پاییزه چغندرقند در کشور را نشان از انتخاب درست راهبرد به ویژه با توجه به ظرفیتهای بسیار خوب کشت این محصول در کشور دانست.