وزیر جهاد کشاورزی گفت: تراز تجاری در بخش کشاورزی منفی ۱۱ میلیارد دلار است و قریب به ۱۲۸ میلیون تُن تولیدات داریم.
به گزارش آب و غذا به نقل از مهر ، غلامرضا نوری قزلجه پیش از ظهر پنجشنبه در نشست جمع بندی سفر به بندر امام خمینی (ره) که در سالن جلسات اداره کل بنادر و دریانوردی خوزستان برگزار شد، بیان کرد: بنده معتقد هستم با حضور برادر اخلاق مدار، باتجربه، اندیشمند، صاحب سبک و کاربلد در حوزههای مختلف سیدمحمدرضا موالی زاده، فرصت استثنایی برای خوزستان پیش آمده است که انشاءالله جمیع این تجربهها در کنار مدیران خوب استان مایه خیر و برکت برای خوزستان خواهد بود که البته برای ما نیز مهم است.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه بیش از ۱۲ درصد از تولیدات کشاورزی کشور در خوزستان اتفاق میافتد، افزود: حتماً وجود مدیران ارشد استان که مدیریت خوب داشته باشند، به مجموعه همکاران ما در استان کمک خواهد کرد.
تراز تجاری در بخش کشاورزی منفی ۱۱ میلیارد دلار است و قریب به ۱۲۸ میلیون تن تولیدات داریم که حدود ۱۲ میلیون تن صادر و در قبال آن حدود ۲۵ میلیون تن وارد میکنیم، البته برنامه داریم تراز منفی را حتماً مثبت کرده و امنیت غذایی را به نقطه مطلوب برسانیم.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: همچنین نسبت به مزیتهای نسبی که در کشور است حتی در برخی محصولات صادر کننده و با تراز تجاری مثبت باشیم که این جز برنامههای اساسی ما و مورد تاکید مقام معظم رهبری و رئیس جمهور است.
نوری قزلجه با اعلام اینکه با محدودیتهای بسیاری از جمله محدودیت آب مواجه هستیم، عنوان کرد: آب به عنوان منبع اصلی تولید، محدود شده و باید مطابق آن صرفه جویی بسیار داشته باشیم اما قصد داریم تولید را افزایش دهیم، با تلاش کشاورزان، کارشناسان و شرکتهای دانش بنیان قصد داریم با استفاده از علم و دانش به اهدافی که در بالادستی اعلام شده دست پیدا کنیم.
آنچه امروز وجود دارد این بوده که برای برخی از کالاهای اساسی و نهادههای دامی همچنان نیازمند واردات هستیم.
وزیر جهاد کشاورزی ضمن قدردانی از همه متولیان این عرصه برای سرمایه گذاری و فراهم کردن امکانات گفت: درست است دغدغه ما تولید است، اما دغدغه امروز ما تأمین کالاهای اساسی است. شاهد بودیم در بندر امام خمینی که حدود ۷۰ درصد کالاهای اساسی از این طریق وارد کشور میشود، بسیار منظم و در یک فرآیند دقیق و منطقی پیش میرود.
نوری قزلجه با بیان اینکه تلاطمهایی در سطح منطقه و بینالمللی در قیمتهای جهانی و یا تغییرات داخلی کشور وجود دارد، اظهار کرد: اما با وجود همه اینها روند تقریباً ثابت تأمین ارز برای کالاهای اساسی، خرید و حمل آنها به بندر، تخلیه آنها در بندر و حمل آنها در سطح کشور از یک آهنگ متوازنی برخوردار است و مشکل خاصی وجود ندارد که این نیازمند تلاش بسیار و مدیریت قوی است.
اگر جایی تأخیری وجود دارد و گاهی از حد استاندارد میگذرد عمدتاً به مشکلات اسنادی بر میگردد که امیدوار هستیم با رفع آنها در سطح کشور دیگر این تغییرات صورت نگیرد زیرا این تغییرات خود هزینههایی به کشور تحمیل میکند.
در خصوص کالاهای اساسی و کود شیمیایی دستورات لازم داده شد البته در خصوص کود در حال حاضر نیاز ما بیش از این است اما بودجهای که اختصاص پیدا میکند و سهمیهای که داده میشود این میزان است البته جایی ما را متهم میکنند که کود بیشتر مصرف میکنیم اما اینگونه نیست و چون یارانهای است باید برای آن بودجه دیده شود.
برای خوزستان سهمیهای بیشتر از آنچه که قرار بود تأمین شده و انشاءالله امسال نیز به دستور استاندار بیش از آنچه که باید تأمین خواهد شد اما ما مدعی نیستیم که آنچه دقیقاً مؤسسات تحقیقاتی میگویند تأمین کنیم چون منابع لازم را نداریم و مستلزم یارانههای سنگین است.