محققان پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی موفق به راهاندازی نخستین چراگاه دستکاشت در کشور با استفاده از گونههای گراسهای علوفهای اصلاح شده چندساله و کمآببر، برای تعلیف اسبهای اصیل شدند.
به گزارش آب و غذا به نقل از مهر ، محققان پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی موفق به راهاندازی نخستین چراگاه دستکاشت در کشور با استفاده از گونههای گراسهای علوفهای اصلاح شده چندساله و کمآببر، برای تعلیف یکی از اسبهای اصیل ایرانی موسوم به «دره شوری» شدند.
چراگاه ۱.۵ هکتاری با بذر حاصل از مطالعه محققان پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و عملیات بهنژادی یکی از دستاوردهای چند سال اخیر در بخش کشاورزی است.
یکی از مزیتهای مهم این گیاهان بومی اصلاح شده، توانایی استفاده از آب سبز و بارشهای زمستانه و بهاره برای تولید علوفه است.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، تحمل به شرایط سخت محیطی مانند سرما، شوری آب و خشکی، تولید اقتصادی برای بهبود معیشت بهرهبرداران، خوشخوراک بودن، کیفیت بالا و قابلیت چرای مستقیم و مصرف به صورت خشک را از دیگر ویژگیهای بارز این گیاهان علوفهای اصلاح شده برمیشمارد.
نکته جالب در مورد گونههای اصلاح شده گراسها توسط محققان پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی این است که این علوفهها چندساله بوده و بعد از کشت و استقرار چندین سال قابل بهرهبرداری میباشند.
بذر این گیاهان علوفهای اصلاح شده، یک بار کشت میشود، اما تا ۱۰ سال قابل رشد و برداشت است.
مزیت دیگر این گیاهان علوفهای اصلاح شده و کمآببر، تنها به کشت در مزارع و تغذیه اسبها محدود نمیشود بلکه بذر آن قابل انتقال به عرصههای مرتعی و منابع طبیعی نیز هست و میتواند مورد استفاده انواع دامهای سبک و سنگین هم قرار گیرد.
بیتردید امروزه با توجه به تغییرات اقلیمی و افزایش گرمایش زمین، خشکسالی و ضرورت کاهش انتشار گازهای گلخانهای و ترسیب کربن، معرفی گونههای متحمل به شرایط سخت محیطی، بیش از پیش ضرورت پیدا کرده است.