برای پایداری زنجیره ارزش تولیدات شیلاتی در صید و صیادی و رشد آبزیپروری، لازم است شورای عالی صنایع دریایی نقطه اتصال زنجیرههای شیلاتی باشد.
به گزارش آب و غذا به نقل از مهر ، سیدحسین حسینی، معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران در نخستین هماندیشی ظرفیتهای زنجیره ارزش شیلات و صنایع وابسته در راستای توسعه دریا محور، بر لزوم ایجاد انقلاب در توسعه دریایی با مدیریت یکپارچه و هماهنگ تاکید کرد و گفت: تأمین پروتئین مورد نیاز کل جامعه با صید امکانپذیر نبوده و لازم است با رشد حوزه آبزیپروری و پایداری در حوزه صید و صیادی اقدامات اساسی انجام شود.
بر اساس آمار به دست آمده تا سال ۲۰۵۰ میلادی پروتئین مصرفی ۷ میلیارد جمعیت باید از دریا تأمین شود و از آنجایی که نباید باعث از بین رفتن ذخایر دریایی شویم این اقدام باید با تولید در دریا محقق شود.
حسینی با اعلام آنکه امنیت غذایی بسیار بااهمیت است، افزود: در راستای سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در توسعه دریا محور، شیلات در مقایسه با سایر بخشها باید به صورت فرابخشی عمل کرده و با ایجاد زنجیره ارزش و خوشه تولید نیازها را به هم متصل کنند.
دبیرخانه شورای عالی صنایع دریایی نقطه اتصال بخشهای مختلف بوده و نگرانیهای بخش را رفع خواهد کرد.
رئیس سازمان شیلات ایران به ریسکپذیری تولید در حوزه کشاورزی اشاره کرد و گفت: آب و زمین یک محدودیت اساسی بوده اما شیلات صنعتی خدادادی است و میتوان از ظرفیتهای دریا برای تولید پروتئین بهره گرفت.
مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور با دارا بودن تحقیقات برجسته میتواند ما را به اهداف نزدیکتر کند و علاوه بر آن وجود ۱۴۰ هزار صیاد ظرفیت بسیار مناسبی است که نقشآفرینی شیلات را نمایانتر کند.
حسینی، فعالیت اقتصادی و معیشتی را دو محور اساسی در اجرای سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری برشمرد و افزود: با مشارکت مردم و جوامع محلی خواهیم توانست در این زمینه فعالیتهای مؤثری داشته باشیم.
پایداری تولید باید مدنظر قرار گیرد و مسوولیتهای اجتماعی نیز لحاظ شود.