آب و غذا

- پایگاه خبری آب و غذا -

اختصاص ۱۱ هزار استخر ذخیره آب کشاورزی به پرورش ماهی

اختصاص ۱۱ هزار استخر ذخیره آب کشاورزی به پرورش ماهی

مدیرکل دفتر آبزیان آب شیرین سازمان شیلات ایران از آغاز طرح کشت همزمان تلفیقی محصولات کشاورزی و آبزیان در مزارع کشاورزی خبر داد و گفت: تاکنون ۱۱ هزار استخر ذخیره آب کشاورزی به پرورش ماهی اختصاص پیدا کرده است.

به گزارش آب و غذا به نقل از ایرنا ، سید قباد مکرمی با اشاره به تاکید وزیر جهاد کشاورزی درخصوص کشت تلفیقی محصولات کشاورزی و آبزیان در مزارع افزود: در میان ۵۰۰ هزار حلقه چاه کشاورزی فعال کشور ۶۰ هزار استخر ذخیره آب وجود دارد که فرصت بسیار خوبی برای تلفیق کشاورزی و آبزی پروری است، یعنی در بین فرایند آب دهی می توانیم ماهی پرورش داشته باشیم.

۱۱هزار استخر ذخیره آب کشاورزی به پرورش ماهی اختصاص پیدا کرده و با دستور مقامات عالی و برنامه ریزی سازمان شیلات در کوتاه مدت قرار است که تعداد بیشتری استخر را فعال کنیم.

اگر در کوتاه مدت و در دو سال آینده این تعداد را به دو برابر برسانیم به بیش از ۲۰۶ هزار تن تولید آبزی می رسیم که عدد قابل توجهی است.

طرحی به نام طرح جهادی تلفیق آبزی پروری و فعالیت های کشاورزی تهیه شده که شامل استفاده از ظرفیت های مختلف از جمله پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب و شالیزارها است و برای دستیابی به ظرفیت های عالی این طرح نیازمند ظرفیت های خاصی هستیم. در دو سال آینده به دنبال دستیابی به هدف دو برابری هستیم اما ظرفیت اصلی ما بسیار بیشتر از این عدد است.

به عنوان مثال در استان سیستان و بلوچستان با اجرای این طرح استخرهای ذخیره آبی در اختیار روستاییان قرار گرفته و مثل حسن آباد زاهدان مبدل به یک روستای گردشگری آبزیان شده اند.

وی با بیان اینکه برای اجرای موفق این طرح نیازمند طراحی مناسب و حمایت های داخل و خارج از وزارتخانه هستیم، یادآورشد: در پایان سال پیش تفاهم نامه ای بین شیلات و تشکل های آبزی پروری امضا شد که طی آن تلاش داریم که سامانه ای برای شناسنامه آنلاین مزارع آبزی پروری ایجاد شود و این مساله به ما نشان می دهد که هر مزرعه در چه شرایطی است و می توان با واگذاری بخشی از تصدی گری سازمان شیلات به تشکل ها شاهد حضور بیشتر آنها باشیم.

سطح دانش آبزی پروری ما در رده های عالی دنیا است. امروزه دانشمندان بزرگی در زمینه آبزی پروری در بین جوانان تحصیلکرده داریم که فناوری را هرساله به این صنعت وارد می کنند و بهره وری تولید را افزایش می دهند. بسیاری از فارغ التحصیلات این رشته دارای دانش گسترده ای هستند.

ارزش تجارت جهانی آبزیان برابر با ارزش تجارت سایر منابع گوشتی در دنیا است.

0 نظر برای این مطلب ارسال شده است

نظرات

پر کردن فیلد های ستاره دار الزامیست