آب و غذا

ادامه حيات توليد كنندگان در گرو افزايش آبزي مصرفي

ادامه حيات توليد كنندگان در گرو افزايش آبزي مصرفي

آماده سازي مصرف كنندگان براي استفاده از غذاهاي تهيه شده از آبزيان، براي ادامه حيات توليد كنندگان ضروري است.

به گزارش آب و غذا به نقل از سازمان شیلات ایران ، معاون توسعه آبزي پروري سازمان شيلات ايران درهمايش غذاهاي دريايي، سلامت و بيماري امروز ۷ آذرماه ۱۴۰۳  درسالن اجتماعات ستاد مركزي دانشگاه علوم پزشكي تهران برگزار شد،گفت: بر اساس آمار منتشره از سوي سازمان ملل متحد 2/8 ميليارد نفر در جهان از غذاهاي ناسالم استفاده مي كنند، عامل مرگ و مير نيمي از كودكان در جهان گرسنگي يا سو تغذيه بوده و 730ميليون نفر در جهان شب ها گرسنه مي خوابند.

در حال حاضر آبزيان هفت گرم پروتئين جامعه را تامين مي‌كنندو پيش بيني شده است كه در سال پاياني برنامه هفتم، اين مقدار به نه گرم برسد.

وي با اعلام آنكه بر اساس سند امنيت غذايي در سال 1411 بيش از 12 گرم پروتئين جامعه از طريق آبزيان قابل تامين است ادامه داد: در هنگام تدوين برنامه دوم توسعه، اين نگراني وجو داشت كه آيا با افزايش توليد، مردم بيست هزار تن ماهي قزل الا  مصرف خواهند كرد؟ كه در كمال ناباوري شاهد بوديم كه با مشاركت همگاني و اجراي برنامه هاي ترويجي و آموزشي مردم بيش از اين مقدار را مصرف مي كنند .

امروزه  اگر توصيه شود، زنان باردار دو بار در هفته ماهي تيلاپيا بخورند، بهتر است كه سازمان غذا و دارو با انتشار فهرست غذاهاي سالم اين توصيه را به مردم بكند و براي اينكه كودكان ماهي خور شوند بايد مادران باردار ماهي بخورند. اين امر موجب مي شود كه طعم ، مزه و بوي ماهي در ضمير كودكان نهادينه شود.

خوشبختانه جامعه پزشكي در مورد فوايد مصرف آبزيان در مجلات علمي ،مقالات تخصصي بسياري را منتشر كرده است و پزشكان و متخصصين تغذيه جزو گروه هاي مرجع در جامعه هستند و چنانچه اين مطالب تخصصي را به زبان عامه بيان كنند ، مردم نيز به اين توصيه عمل مي كنند.

شكوري ترويج مصرف آبزيان با كمك رسانه هاي جمعي، صدا و سيما و برگزاري جشنواره هاي پخت آبزيان را مورد تاكيد قرار دادو تصريح كرد: آماده سازي بازار مصرف، تا پايان سال 2011 ميلادي بايستي مد نظر قرار گيرد، زيرا براي ادامه حيات توليد كنندگان ضروري است.
برگزاري اين همايش ها منجر به افزايش سرانه مصرف آبزيان شود.

در ادامه اين همايش از دو تفاهم نامه اي كه بين دفتر بهبود كيفيت سازمان شيلات ايران ودانشكده علوم تغذيه و رژيم شناسي، دانشگاه علوم پزشكي ايران و موسسه تحقيقات علوم شيلاتي ايران و دانشكده علوم تغذيه و رژيم شناسي، دانشگاه علوم پزشكي ايران  به امضاء رسيده است، رونمايي شد.

نظرات