آب و غذا

- پایگاه خبری آب و غذا -

اولین تولیدکننده قزل آلای جهان شدن، ناشی از سیاست غلط بود

اولین تولیدکننده قزل آلای جهان شدن، ناشی از سیاست غلط بود

علی اکبر خدایی دبیر اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران گفت: امروز کمتر از آب شیرین برای تولید آبزیان استفاده می‌شود اما ایران در میان بزرگترین تولید کنندگان قزل آلای جهان قرار دارد و تولید ما از کل اروپا بیشتر است.

امروز دنیا دیگر کمتر از آب شیرین برای تولید آبزیان استفاده می‌شود اما ما با وجود محدودیت های منابع آبی کشور همواره در میان اولین تولید کننده قزل آلا در جهان قرار داشته است.

این از تصمیمات نادرستی بوده که در گذشته گرفته شده است و امیداریم نیت‌ها در زمان اتخاد سیاست‌گذاری خیر بوده باشد اما به هرحال استراتژی درستی اتخاذ نشده است.

کل اروپا به اندازه  ایران تولید قزل آلا ندارد، در حالی که  منابع آبی آنها صدها برابر ایران است؛ ما نیز باید تغییر رویه دهیم و تولید را به سمت منابع آب شور ببریم.

ماهیانی مانند سیبس، شانک، زبیدی و هامور را می توان در قفس پرورش  و در آب شور  پرورش داد؛سواحل جنوب کشور همچنین فضای مناسبی برای توسعه پرورش میگو است.

وی با بیان اینکه اکنون در سطحی بالغ بر 14 هزار هکتار کشت میگو در کشور انجام می‌شود، تصریح کرد: بر اساس مطالعات اولیه موسسۀ تحقیقات شیلات 180 هزار هکتار اراضی مستعد پروش میگو در سوال کشور وجود دارد و در صورتی که حتی در 100 هزار هکتار از این راضی پرورش میگو صورت گیرد تولید این محصول در کشورمان بیش از 7 برابر افزایش می‌یابد.

امکان افزایش تولید میگو در کشور از 40 هزار تن فعلی به 400 هزار تن تا 500 هزار تن وجود دارد که علاوه بر افزایش عرضه این محصول در بازار داخلی، بازار‌های صادراتی مناسبی برای این محصول وجود دارد به طوری که امکان صادرات 200 هزار تن میگو فقط به چین وجود دارد.

البته برای افزایش بهره وری در تولید و کاهش قیمت تمام شده میگو نیز باید فعالیت کرد زیرا رقبای ما نیز در حال تلاش هستند./تسنیم

0 نظر برای این مطلب ارسال شده است

نظرات

پر کردن فیلد های ستاره دار الزامیست