آب و غذا

- پایگاه خبری آب و غذا -

خطر انقراض ۵ گونه ماهیان خاویاری دریای خزر

خطر انقراض ۵ گونه ماهیان خاویاری دریای خزر

مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران گفت: ۵ گونه ماهی خاویاری در دریای خزر وجود دارد که با توجه به شرایط حاکم بر این دریا با خطر انقراض مواجه هستند.

به گزارش آب و غذا به نقل از مهر ، ناصر کرمی‌راد، مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران با اشاره به ۱۵ فروردین به عنوان روز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی، گفت: این ذخایر از مهم‌ترین ثروت کشورها است که در ارتباط مستقیم با امنیت زیستی، غذایی و سلامت جامعه قرار دارد.

وی این ذخایر عظیم را رکن اصلی تحقیقات و پژوهش برشمرد و افزود: سازمان شیلات ایران بر اساس قوانین بالادستی مانند قانون حفاظت و بهره‌برداری از منابع آبزی، اداره‌کل بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان را برای انجام آن ایجاد کرده است.

کرمی‌راد یکی از گونه‌های بسیار مهم در حفظ ذخایر آبزیان را گونه‌های ماهیان خاویاری دانست و تاکید کرد: پنج گونه ماهی خاویاری در دریای خزر داریم که با توجه به شرایط حاکم بر این دریا با خطر انقراض مواجه است و از این رو صید تجاری آن از سال ۲۰۱۱ توسط ۵ کشور حاشیه خلیج فارس ممنوع اعلام شده است.

مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران در همین رابطه اضافه کرد: سازمان شیلات در کنار رعایت ممنوعیت صید، تکثیر و رهاسازی را در دستور کار قرار داد و هم‌زمان برنامه مولدسازی و ایجاد بانک ژن این گونه‌ها را اجرا کرد.

کرمی‌راد بازسازی ذخایر ژنتیکی آبزیان را برنامه حاکمیتی دانست که دو هدف حفظ ذخایر و پایداری صید و جامعه صیادی را دنبال می‌کند.

به عنوان حاکمیت در استان‌های شمالی کشور بیش از ۳۰ سال ذخایر ژنتیکی این گونه‌ها در مراکز نگهداری و سالانه این لاین‌ها با حفظ تنوع زیستی تکرار می‌شود.

0 نظر برای این مطلب ارسال شده است

نظرات

پر کردن فیلد های ستاره دار الزامیست