آب و غذا

- پایگاه خبری آب و غذا -

رتبه نخست ایران در تولید ماهی قزل‌آلا

رتبه نخست ایران در تولید ماهی قزل‌آلا

معاون توسعه آبزی پروری سازمان شیلات ایران با بیان اینکه ایران رتبه‌های خوبی در جهان در حوزه آبزیان دارد، گفت: کشور ما رتبه نخست تولید ماهی قزل الا، رتبه ۱۶ در آبزی پروری، رتبه ۱۳ در پرورش میگو و رتبه ۲۶ در صید در جهان را به خود اختصاص داده است.

به گزارش آب و غذا به نقل از مهر ، «مهدی شکوری» با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ سطح کشت آبزیان در کشور حدود ۱۶ هزار و ۵۰۰ هکتار بوده است افزود: ۵۳ هزار هکتار مربوط به مساحت کشت ماهیان گرمابی و ۷۲۹ هکتار سطح کشت ماهیان سردآبی است.

معاون توسعه آبزی پروری سازمان شیلات ایران با اشاره به این که ۲۷۹ پروژه مصوب در حوزه آبزیان احصا شده است، گفت: ۷۹ پروژه از اولویت های سازمان شیلات در حوزه هایی مانند معرفی گونه های جدید، صید و صیادی، کاهش وابستگی به نهاده های وارداتی هستند.

بیش از ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای ۲۷۹ پروژه مصوب تعیین شده است.

شکوری با اشاره به این که نیازهای پژوهشی حوزه شیلات تعیین شده است، افزود: محور این نیازها از جمله کاهش مصرف آب، استفاده بهینه از آب و بازچرخانی آب است.

وی با نگاهی به وضعیت و برنامه های تولید آبزیان در جهان اظهارداشت: روند تولید در جهان ، توسعه آبزی پروری را نشان می دهد که رشد متوسط ۸.۷ درصد سرعت داشته است.

وی میزان تولید انواع آبزیان در جهان را ۲۲۰ میلیون تن و آبزیان جانوری را ۱۸۰ میلیون تن عنوان کرد.

پیش بینی دو برابری تولید تا ۲۰۵۰

معاون توسعه آبزی پروری سازمان شیلات ایران برآورد کرد: میزان تولید جهانی آبزیان در سال ۲۰۵۰ دو برابر و مصرف آبزیان بیش از ۸۰ درصد افزایش یابد.

بر اساس گزارش سازمان فائو ۲۸ درصد از جمعیت جهان به صورت مستقیم و غیر مستقیم باید در زمینه کشاورزی فعالیت کنند تا تامین غذا در سال ۲۰۵۰ صورت گیرد.

شکوری در عین حال افزایش گازهای گلخانه ای و محدودیت آب را از چالش های حوزه آبزی پروری برشمرد.

0 نظر برای این مطلب ارسال شده است

نظرات

پر کردن فیلد های ستاره دار الزامیست