مدیرکل دفتر طیور وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: ایران در دو صنعت گوشت مرغ و تخممرغ در میان ده کشور برتر جهان قرار دارد و میزان تولید این محصولات از اهداف برنامه هفتم توسعه فراتر رفته است. او افزود: تولید و صادرات پایدار با تکیه بر دانش بومی و توان داخلی ادامه دارد.
به گزارش آب و غذا به نقل از ایانا ، به گفته مهراب فرجی ، ایران در دو صنعت گوشت مرغ و تخممرغ در جمع ده کشور برتر دنیا قرار دارد و سطح بهرهوری واحدهای تولیدی کشور با تولیدکنندگان مطرح جهانی قابل رقابت است.
«در سال گذشته بیش از سه میلیون و ۱۰۰ هزار تن گوشت مرغ تولید شد و امسال نیز همین میزان و حتی بیشتر از آن هدفگذاری شده است؛ رقمی که بالاتر از پیشبینیهای برنامه هفتم توسعه است.»
او با اشاره به روند افزایشی مصرف گوشت مرغ در کشور افزود: «سرانه مصرف گوشت مرغ در حال حاضر بیش از ۳۲ کیلوگرم است و با توجه به شرایط اقتصادی خانوارها و کاهش مصرف گوشت قرمز، پیشبینی میشود این رقم در نیمه دوم سال افزایش یابد. بر همین اساس، تدارکات لازم برای پاسخگویی کامل به نیاز داخلی اندیشیده شده است.»
مدیرکل دفتر طیور وزارت جهاد کشاورزی همچنین از رشد تولید و صادرات تخممرغ خبر داد و گفت: «در سال گذشته یکمیلیون و ۳۴۰ هزار تن تخممرغ در کشور تولید شد که بیش از ۱۵۰ هزار تن آن به کشورهای منطقه صادر شد. برای امسال نیز تولید یکمیلیون و ۴۴۰ هزار تن هدفگذاری شده و صادرات با هدف تنظیم بازار داخلی ادامه دارد.»
فرجی با تأکید بر جایگاه جهانی صنعت طیور ایران اظهار داشت: «در دو صنعت گوشت مرغ و تخممرغ، ایران در میان ده کشور برتر دنیا قرار دارد و سطح بهرهوری واحدهای تولیدی کشور قابل رقابت با تولیدکنندگان خارجی است. این موفقیت حاصل نهادینه شدن دانش بومی، بهرهگیری از اقلیم مناسب و توسعه تجهیزات و زیرساختهای داخلی است.»
«با همکاری تولیدکنندگان و دستگاههای مسئول، برنامهریزیها بهگونهای انجام میشود که ضمن تأمین امنیت غذایی کشور، زمینه توسعه صادرات پایدار محصولات طیور نیز در بلندمدت فراهم شود.»

