معاون سازمان نظام دامپزشکی کشور با اشاره به کاهش چشمگیر آلودگی مایکوپلاسما در گلههای طیور گفت:امروزه شاهد کاهش میزان آلودگی مایکوپلاسما به کمتر از ۵ درصد در گلهها هستیم، این وضعیت نیازمند حفظ و پایش مستمر است.
به گزارش آب و غذا به نقل از مهر ، سعید چرخکار معاون سازمان نظام دامپزشکی کشوردر مراسم اختتامیه دهمین همایش انجمن مرغ مادر گوشتی با اشاره به اهمیت کنترل بیماریهای تنفسی در صنعت طیور، اظهار کرد: مایکوپلاسما از دهه 70 تاکنون، یکی از سرفصلهای اصلی در ضوابط بهداشتی جوجه و تخم مرغ سازمان دامپزشکی بوده و علیرغم گذشت سالها، همچنان به عنوان یکی از چالشهای مهم این صنعت مطرح است.
وی با اشاره به شرایط گذشته گفت: در آغاز اجرای این ضوابط، گلههای اجداد بهصورت مثبت تحویل داده میشدند، اما با تلاشهای بیوقفه تولیدکنندگان و اقدامات بخش دامپزشکی در زمینه کلینیک، آزمایشگاه، قرنطینه و سایر حوزهها، امروزه شاهد کاهش میزان آلودگی مایکوپلاسما به کمتر از 5 درصد در گلهها هستیم. البته این وضعیت نیازمند حفظ و پایش مستمر است، زیرا امکان ریشهکنی کامل بیماریها را را در کشور نداریم و سیاست ما باید همواره کنترل و پیشگیری باشد.
چرخکار در ادامه به لزوم بازنگری در ساختار صنعت طیور کشور اشاره کرد و افزود: با توجه به افزایش جمعیت طیور و رشد قابلتوجه تعداد مرغداریها، بهویژه در شرایط خاص فعلی گلههای تخمگذار که با جیرههایی با تراکم 30 تا 40 درصدی تغذیه میشوند.
بررسی علمی و ارائه مقالات در این زمینه میتواند نقش مهمی در بهبود سلامت و بهرهوری گلهها، بهویژه در بخشهای مولد و گوشتی داشته باشد.
وی همچنین به تولید موفق واکسن ORT در داخل کشور توسط موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی اشاره کرد و گفت: این دستاورد گامی مهم در کاهش وابستگی به واردات و افزایش توان داخلی برای مقابله با بیماریهای طیور است. امیدواریم با همکاری و همافزایی همه بخشها، روزبهروز شاهد ارتقاء سلامت و تولید صنعت دام و طیور کشور، بهویژه بخش طیور باشیم.