کیک ماربل کدو حلوایی نوعی کیک پاییزی بسیار خوشمزه و خوشرنگ با طعم کدو حلوایی و دارچین است که دستور پخت آسانی دارد.
به گزارش آب و غذا به نقل از فرارو ، کیکها از جمله دسرها و عصرانههای خوشمزه و دلپذیر در سراسر دنیا هستند که در انواع میوهای، خامهای، شکلاتی، پنیری و... تهیه میشوند که هرکدام طرفداران خاص خود را دارند. کیکهای میوهای به دلیل عطر و بوی میوه تازهای که در آنها به کار رفته است، همیشه پر طرفدار و محبوب هستند.
کدو حلوایی یکی از سبزیجات خوش رنگ و سرشار از خاصیت پاییزی است که به صورت پخته در انواع غذاها، سوپها و کیک و دسرها استفاده میشود. کیک کدو حلوایی از جمله کیکهای خوش رنگ و خوش عطر میوهای است که پخت آن با شروع فصل پاییز و رسیدن کدو حلوایی رونق پیدا میکند و عصرانهای دلچسب برای عصرهای پاییزی و بارانی است. کیک ماربل کدو حلوایی نوعی کیک کدو حلوایی دو رنگ است که از دو لایه کدو حلوایی و کاکائویی تشکیل شده است و علاوهبر عطر و طعم ویژه دارای رنگ و ظاهر جذابی است. اگر دوست دارید این کیک خوشمزه را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه کیک ماربل کدو حلوایی همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه کیک ماربل کدو حلوایی
- آرد سفید قنادی: 250 گرم
- تخم مرغ: 3 عدد
- شکر سفید: 180 گرم
- شکر قهوهای: 70 گرم
- روغن مایع: 160 گرم
- شیر یا ماست هم زده: 100 گرم
- پوره کدو حلوایی: 250 گرم
- پودر دارچین: 1 قاشق چایخوری
- بکینگپودر: 2 قاشق مرباخوری
- وانیل: نصف قاشق چایخوری
- پودر زنجبیل: یک چهارم قاشق چایخوری
- نمک: یک چهارم قاشق چایخوری
-
مواد لازم برای قسمت شکلاتی
- پودر کاکائو: 2 قاشق سوپخوری
- شیر داغ: 2 قاشق سوپخوری
طرز تهیه کیک ماربل کدو حلواییپ
برای درست کردن این کیک خوشمزه ابتدا تخم مرغها را همراه با وانیل، شکر سفید و شکر قهوهای داخل یک کاسه مناسب بریزید و با دور تند همزن برقی به مدت 5 دقیقه هم بزنید تا کرم رنگ و کشدار شود.
در مرحله بعد روغن مایع و ماست را اضافه کنید و سی ثانیه با همزن بزنید، سپس پوره کدو حلوایی را اضافه کنید و سی ثانیه هم بزنید و بعد همزن برقی را کنار بگذارید.
در مرحله بعد آرد، بکینگپودر، نمک، پودر دارچین و زنجبیل را که از قبل با هم مخلوط و الک کردهاید، کمکم به مایه کیک اضافه کنید و با لیسک از یک جهت هم بزنید تا آرد کاملا با مواد کیک مخلوط شود.
کف قالب موردنظرتان را چرب یا کاغذ روغنی پهن کنید.
شیر داغ و پودر کاکائو را با هم مخلوط کنید تا یکدست شود، سپس دو ملاقه از مایه کیک بردارید و با پودر کاکائو و شیر مخلوط کنید و هم بزنید تا یکدست شود.
حالا یک ملاقه از مایه کیک را داخل قالب بریزید و مقداری از مایه کاکائویی را روی آن بریزید و دوباره مایه کیک بریزید.
این کار را تا جایی ادامه بدهید که مایه اصلی کیک و مایه کاکائویی هر دو تمام شود.
حالا قالب را داخل فر 180 درجه که از قبل داغ کردهاید، به مدت 45 تا 50 دقیقه بگذارید تا بپزد.
بعد از پخت کیک، قالب را از فر خارج کنید و اجازه بدهید خنک شود، سپس کیک را از قالب جدا کنید، نوش جان.
نکات مهم برای درست کردن هر نوع کیک در منزل
1- برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید. بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از شروع همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند.
2- معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فرهای مختلف متفاوت است. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای ۱۷۵ درجه به مدت ۴۵ دقیقه ذکر شده، ممکن است در فر شما با این دما و مدت زمان نتیجه مطلوبی حاصل نشود. البته نگران این موضوع نباشید. با چندبار استفاده از فر متوجه میشوید که چه دما و مدت زمانی برای پخت کیکها در فر شما مناسب است. با این حال به این موضوع توجه داشته باشید که معمولاً درجه حرارتی که در دستورها گفته میشود، بر مبنای فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده میکنید، دما را بین 10 تا 20 درجه سانتیگراد بیشتر بگذارید. اما دمایی که گفته میشود، باز هم به فر شما بستگی دارد. باید قلق فر دستتان بیاید. با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد. همیشه وقتی مواد اولیه را آماده کردید و روی میز کار قرار دادید، قبل از شروع به کار فر را روشن کنید؛ چون برای تهیه هر نوع کیک یا شیرینی باید فر را از قبل روشن کنید تا موقعی که خواستید کیک را در فر بگذارید، فر کاملاً گرم شده باشد.
3-سعی کنید یک ترازوی دیجیتال و پیمانههای استاندارد آشپزی تهیه کنید؛ زیرا در تهیه کیک و شیرینی اندازههای دقیق مواد اولیه بسیار مهم است.
4- همیشه زمان به هم زدن تخممرغ چندین بار همزن را خاموش کنید و اطراف ظرف را با کمک لیسک تمیز و داخل ظرف بریزید تا ذرهای از تخممرغ به صورت هم نزده داخل کیک نباشد. در غیر این صورت با وجود اینکه از وانیل و یا اسانس استفاده میکنید، باز هم کیک بوی تخممرغ میگیرد.
5- همیشه برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک دیگر مثل پودر کاکائو را ۳ بار الک کنید. این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد میشود. درنتیجه بافت کیک شما بهتر میشود. نکته مهم دیگری که باید در مورد آرد به آن توجه کنید، کیفیت آردهای موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کمتر یا زیادتر از مقداری شود که در دستور گفته شده است.
بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد کیک درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کردهاید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد کیک هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید. بنابراین شما همیشه مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این مقدار با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد شود.
6- یک نکته خیلی مهم که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید، این است که در فر را قبل از ۳۰ دقیقه به هیچ عنوان باز نکنید. اگر این کار انجام دهید، تمام زحمات شما هدر میرود؛ زیرا کیک شما پف نمیکند.
7-در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مطلوبی نمیگیرید. همیشه باید قالبی را انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید، 3/1 قالب شما خالی بماند. البته همه این موارد نیاز به تجربه دارد. شاید بار اول متوجه نشوید چه قالبی مناسب است. باید چند بار کیک درست کنید تا چشم شما به اندازهها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید.
8- وقتی میخواهید کیک را در قالب بریزید، از وسط بریزید. بعد به اطراف پخش کنید. سعی کنید کیک را طوری در قالب بریزید که مواد به صورت یکنواخت همه جا پخش شود.
9- نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالبهای متنوع و گرانقیمت زیادی در بازار موجود است. وقتی برای خرید قالب مراجعه میکنید، باتوجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سردرگم شوید. یکی از بهترین قالبها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالبها قیمت مناسبی هم دارد، قالبهای گالوانیزه است که معمولاً میتوانید آنها را از همه لوازم قنادیها تهیه کنید. این قالبها در طرحها و شکلهای مختلف موجودند.

