آب و غذا

دونات کدو حلوایی؛ شیرینی خوشمزه با عطر و بوی پاییز

دونات کدو حلوایی؛ شیرینی خوشمزه با عطر و بوی پاییز

دونات کدو حلوایی نوعی شیرینی خوشمزه و خوشرنگ با عطر و بوی پاییز است که دستور پخت آسانی دارد.

به گزارش آب و غذا به نقل از فرارو ، شیرینی‌ها یکی از محبوب‌ترین و متنوع‌ترین خوراکی‌ها در سراسر جهان هستند، مخصوصا شیرینی‌هایی که دارای خامه، انواع کرم و یا پنیر هستند، محبوبیت بیشتری دارددونات یکی از انواع نان‌های شیرین حجیم است که معمولا داخل آن را با شکلات یا کرم پر می‌کنند. می‌گویند مهاجران هلندی که در آمریکا زندگی می‌کردند، اولین دونات را پختند؛ اما یک قناد جوان 16 ساله هم ادعا کرده است که دونات حلقه‌ای را اولین بار در سال 1847 میلادی روی عرشه یک کشتی تجاری پخته است.

دونات در آمریکا به اندازه‌ای محبوبیت دارد که اولین جمعه ماه ژوئن به نام روز جهانی دونات نام‌گذاری شده است. دونات با بافت نرم و شیرینی که دارد، در میان کودکان و هم بزرگ‌سالان محبوبیت دارد و برای صبحانه یا میان وعده یک خوارکی مناسب است. دونات کدو حلوایی نوعی دونات با پوره کدو حلوایی است که عطر و بوی پاییز را به خانه شما می‌آورد. اگر دوست دارید این دونات خوشمزه و زیبا را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه دونات کدو حلوایی همراه ما باشید.

مواد لازم برای تهیه دونات کدو حلوایی

  • آرد سفید قنادی: 240 گرم
  • تخم مرغ: 3 عدد
  • شکر سفید: 70 گرم
  • شکر قهوه‌ای: 50 گرم
  • روغن مایع: 120 گرم
  • پوره کدو حلوایی پخته: 250 گرم
  • بکینگ‌پودر: 7 گرم
  • نمک: 2 گرم
  • پودر زنجبیل: یک چهارم قاشق چای‌خوری
  • وانیل: نصف قاشق چای‌خورری
  • پودر دارچین: 5 گرم

مواد لازم برای گاناش روی دونات

  • شکلات سفید: 100 گرم
  • خامه صبحانه: 60 گرم

طرز تهیه دونات کدو حلوایی

برای درست کردن این دونات خوشمزه ابتدا تخم مرغ‌ها را همراه با شکر قهوه‌ای و شکر سفید و وانیل داخل کاسه مناسب بریزید و با همزن دستی هم بزنید تا یکدست شود، سپس روغن مایع و پوره کدو حلوایی را اضافه کنید و خوب هم بزنید.

آرد سفید، بکینگ‌پودر، دارچین، نمک و پودر زنجبیل را با هم مخلوط کنید و کم کم به مایه دونات اضافه کنید و با لیسک هم بزنید تا یکدست شود.

قالب دونات را آماده کنید و کف قالب را چرب کنید.

مایه دونات را توی قالب‌ها بریزید و قالب را داخل فر 180 درجه سانتیگراد که از قبل گرم کرده‌اید، به مدت 15 تا 17 دقیقه قرار بدهید تا دونات‌ها بپزند.

بعد از پخت، قالب را از فر خارج کنید و صبر کنید از حرارت بیفتد، سپس دونات‌ها را از قالب خارج کنید تا کاملا خنک شود.

برای درست کردن گاناش روی کیک، شکلات سفید را با روش بن ماری آب کنید، سپس خامه صبحانه به دمای رسیده را کم کم به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شود.

در آخر دونات‌های خنک شده را داخل شکلات بزنید و کنار بگذارید تا خشک شود، نوش جان.

نکات مهم

ـ اگر قالب مخصوص دونات را در منزل ندارید، می‌توانید از قالب کاپ کیک برای درست کردن این شیرینی استفاده کنید.

ـ کدو حلوایی یکی از انواع گیاهان علفی است که طعم شیرین و بافت نرم و لطیفی دارد. کدو حلوایی همچنین بسیار کم کالری است. کدو حلوایی سرشار از ریزمغزهایی است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند؛ همچنین دارای مقادیر زیادی کاروتنوئید است.

هنگام خرید کدو حلوایی به این نکات توجه کنید:

1ـ به رنگ کدو حلوایی دقت کنید. اگر کدو حلوایی رنگی مایل به سبز داشته باشد؛ یعنی بی‌مزه و نرسیده است. کدو حلوایی شیرین و خوشمزه نارنجی خوش‌رنگ است.

2ـ کدو حلوایی در دو نوع گرد و خمره‌ای در بازار موجود است؛ ولی کدو حلوایی گرد طعم و مزه بهتری دارد.

3ـ هنگام خرید حتما روی سطح کدو را کمی با دست فشار بدهید. اگر نشانه‌ای از شل بودن یا لهیدگی در آن مشاهده کردید، از خرید آن کدو صف نظر کنید.

4ـ کدوهایی را انتخاب کنید که پوست سفت، صاف و بدون چروک دارند.

5ـ کدویی را انتخاب کنید که روی پوستش لکه‌های کم‌تری داشته باشد.

6ـ کدو حلوایی شیرین سنگین است.

نکته مهمی که در مورد آرد باید به آن توجه داشته باشید، این است که کیفیت آرد‌های موجود در بازار متفاوت است. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کم‌تر یا بیش‌تر از مقداری شود که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد شما درحال سفت شدن است و هنوز مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کرده‌اید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید.

اگر میزان آرد را طبق دستور اضافه کردید و دیدید که خمیر شما هنوز به دست میچسبد؛ یعنی باید کمی بیش‌تر به آن آرد اضافه کنید. بنابراین شما همیشه مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید؛ ولی ممکن است این مقدار باتوجه به کیفیت و نوع آرد کم یا زیاد شود.‌

نظرات