مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، نسبت به مصرف روغنهای سنتی فاقد نشان سیب سلامت، هشدار داد.
به گزارش آب و غذا به نقل از مهر ، عبدالعظیم بهفر گفت: روغنهایی که در واحدهای سنتی و بدون نظارت بهداشتی تهیه میشوند، میتوانند برای سلامت مصرفکنندگان بسیار خطرناک باشند.
وی با اشاره به تهیه برخی روغنها به صورت دستی و خارج از زنجیره کنترل شده، اظهار کرد: در این فرایندها، احتمال استفاده از دانههای مانده، آلوده یا کپکزده وجود دارد که ممکن است حاوی سم آفلاتوکسین باشند؛ ترکیبی سرطانزا که بهویژه برای کبد بسیار مضر است.
روغنهای سنتی که مقابل چشم مشتری تولید میشوند، معمولاً تصفیه نشدهاند و ممکن است حاوی ذرات جامد، فلزات سنگین یا سایر ناخالصیها باشند. در حالیکه روغنهای دارای نشان سیب سلامت، از مواد اولیه کنترلشده تهیه شده و مراحل فیلتراسیون، تصفیه و کنترل کیفی را طی میکنند.
وی با اشاره به وضعیت بهداشتی دستگاههای سنتی روغنگیری گفت: این دستگاهها اغلب بهدرستی شستوشو نمیشوند و ممکن است باعث آلودگی ثانویه در محصول نهایی شوند. اما در واحدهای صنعتی مجاز، همه مراحل زیر نظر متخصصان علوم و صنایع غذایی انجام شده و مطابق با ضوابط بهداشتی است.
به گفته بهفر، روغنهای فاقد سیب سلامت به دلیل تصفیه نشدن، زودتر اکسید میشوند و این فرآیند منجر به تولید رادیکالهای آزاد میشود؛ ترکیباتی که با افزایش خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی، عروقی و سرطان در ارتباط هستند.
روغنهای صنعتی معمولاً دارای آنتیاکسیدانهای طبیعی یا افزودنیهای مجاز هستند که از اکسیداسیون جلوگیری کرده و ماندگاری محصول را افزایش میدهند؛ موضوعی که در روغنهای سنتی و تصفیهنشده دیده نمیشود.
بهفر همچنین با تأکید بر نقش آگاهی مصرفکننده اظهار داشت: شناسایی نشان سیب سلامت، توجه به نام واحد تولیدکننده و بررسی شماره پروانه ساخت، از جمله اقدامات مهم برای خرید ایمن روغن خوراکی است.
انتخاب محصول تأیید شده و استاندارد، گامی مؤثر در پیشگیری از بیماریهای مزمن و حفظ سلامت خانواده است.