سالاد پاستای سرد، غذایی ساده، خوشمزه و خنک است که با ترکیب پاستا، سبزیجات تازه و سس مخصوص، برای تابستان عالی است.
به گزارش آب و غذا به نقل از شایانیوز ، سالاد پاستای سرد یکی از اون خوراکی های خوشمزه و پرطرفداره که خیلی راحت میشه درستش کرد و همه هم دوست دارن. مخصوصا تو روزهای گرم تابستون که دلت می خواد یه چیز سبک و خنک بخوری ولی با این حال انرژی داشته باشی. این سالاد ترکیبی از پاستای خوشمزه با سبزیجات تازه، پنیر و گاهی یه ذره گوشت یا مرغه که همه با هم تو یه کاسه می ریزن و یه سس خوشمزه روش میزنن. چیزی که خیلی خوبه اینه که تو می تونی موادشو طبق سلیقه ات عوض کنی، مثلا اگر دوست داری پنیر فتا بریزی، یا ذرت اضافه کنی، یا حتی مرغ رو حذف کنی و سالادت رو گیاهی درست کنی. پاستا هم که توی این سالاد نقش اصلی رو داره، باعث میشه سالاد خیلی پرحجم و سیرکننده باشه، ولی در عین حال چون سرد سرو میشه، حس سنگینی نمیده. وقتی پاستا رو درست آبکش می کنی و با سبزیجاتی مثل خیار، گوجه، فلفل دلمه ای و زیتون ترکیب می کنی، طعم ها با هم جور میشن و یه خوراکی خوشمزه و متنوع درست میشه که همه از خوردنش لذت میبرن. علاوه بر این، سالاد پاستای سرد گزینه خیلی مناسبیه برای مهمونی ها، پیک نیک و حتی برای ناهار محل کار چون آماده سازی اش زیاد وقت نمی گیره و می تونی از قبل درستش کنی و تو یخچال نگه داری. به همین دلیل، این سالاد یکی از بهترین انتخاب ها برای اوناییه که دنبال یه غذای سریع، خوشمزه و سالم هستن. در ادامه برات طرز تهیه این سالاد خوشمزه رو به صورت کامل و دقیق گفتم تا خودت هم خیلی راحت بتونی درستش کنی و از خوردنش لذت ببری.
مواد لازم
برای پاستا
پاستا فرمی (پنه، فوسیلی، ماکارونی صدفی یا حلزونی)؛ ۳۰۰ گرم
نمک؛ ۱ قاشق غذاخوری برای آب جوش
روغن زیتون؛ ۱ قاشق غذاخوری (برای جلوگیری از چسبندگی پاستا)
برای محتویات سالاد
گوجه گیلاسی؛ ۱۰ عدد، از وسط نصف شده
خیار شور یا خیار تازه؛ ۲ عدد، نگینی خرد شده
فلفل دلمه ای رنگی (ترجیحاً ترکیبی از قرمز، زرد و سبز)؛ ۱ عدد، نگینی خردشده
ذرت پخته یا کنسروی؛ ۱/۲ پیمانه
زیتون بدون هسته؛ ۱/۴ پیمانه، حلقه ای خردشده
پنیر فتا یا پنیر سفید شور؛ ۱۰۰ گرم، خرد شده یا رنده شده
مرغ پخته یا تن ماهی یا ژامبون گوشت (اختیاری)؛ ۱۵۰ گرم، خرد شده
برای سس
ماست چکیده یا سس مایونز؛ ۳ قاشق غذاخوری
خامه صبحانه یا ماست یونانی؛ ۲ قاشق غذاخوری
آبلیمو یا سرکه بالزامیک؛ ۱ قاشق غذاخوری
روغن زیتون؛ ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه؛ به مقدار لازم
پودر سیر، آویشن خشک یا ریحان خشک؛ در صورت تمایل، هرکدام ۱/۲ قاشق چای خوری
مراحل تهیه
پخت پاستا
در قابلمه ای بزرگ، مقداری آب را به جوش بیاورید و نمک را اضافه کنید. پاستا را طبق دستور روی بسته بندی (معمولاً ۸ تا ۱۰ دقیقه) بپزید تا کاملاً نرم شود ولی بافت خود را از دست ندهد. سپس پاستا را آبکش کرده و سریعاً با آب سرد بشویید تا پخت آن متوقف شود و کاملاً خنک گردد. پس از آبگیری، کمی روغن زیتون روی آن بریزید و مخلوط کنید تا پاستا به هم نچسبد.
آماده سازی مواد
تمام سبزیجات و مواد مورد نظر را با دقت شسته و به شکل دلخواه خرد کنید. برای جذابیت بیشتر، بهتر است اندازه قطعات یکدست و نسبتا کوچک باشند تا در هر قاشق از سالاد ترکیب مناسبی از مواد وجود داشته باشد.
تهیه سس
در یک کاسه متوسط، تمام مواد مربوط به سس را با هم ترکیب کرده و خوب هم بزنید تا یکدست شود. در این مرحله می توانید طعم سس را بچشید و در صورت نیاز، نمک یا ادویه بیشتری به آن اضافه کنید.
ترکیب سالاد
پاستای سرد شده را در یک کاسه بزرگ بریزید. سبزیجات و مواد پروتئینی خرد شده را به آن اضافه کرده و همه را به آرامی مخلوط کنید. سپس سس را روی سالاد بریزید و مجدداً همه را هم بزنید تا سس به خوبی همه اجزا را پوشش دهد.
استراحت دادن سالاد
برای اینکه طعم ها بهتر با هم ترکیب شوند، سالاد را به مدت حداقل ۱ ساعت در یخچال قرار دهید. این زمان باعث می شود مواد خنک و طعم دارتر شوند.
و در نهایت...
سالاد پاستای سرد یک غذای خوشمزه، ساده و در عین حال قابل تنوع است که می تواند با مواد مختلفی آماده شود. این سالاد نه تنها برای گیاه خواران قابلاستفاده است، بلکه با افزودن گوشت، تخم مرغ یا لبنیات می توان آن را به وعده ای کامل و مغذی تبدیل کرد.