آب و غذا

طرز تهیه مربای هلو انجیری+ نکات کپک نزدن آن

طرز تهیه مربای هلو انجیری+ نکات کپک نزدن آن

مربای هلو انجیری یکی از خوش عطرترین و متفاوت‌ترین انواع مربا است که می‌توانید آن را به صورت درسته یا خرد شده آماده کنید. این مربا برای صبحانه یا عصرانه بسیار مناسب است و می‌توانید از آن برای تزیین کیک و دسر نیز استفاده کنید. در این مقاله می‌توانید با طرز تهیه مربای هلو انجیری به 2 روش و همه فوت‌وفن‌های درست کردن این مربا آشنا شوید.

به گزارش آب و غذا به نقل از اُکالا ، برای درست کردن این مربا ابتدا باید هلوها را بشویید و پوست آن‌ها را جدا کنید. سپس هسته‌ها را خارج و هلوها را به صورت مکعبی خرد کنید.

در ادامه شکر را روی هلوها بریزید و چند ساعت در یخچال بگذارید تا آب بیندازند. حالا قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و کف روی مربا را مرتب بردارید تا خوشرنگ شود.

در زمان پخت می‌توانید وانیل، چوب دارچین یا زعفران دم‌کرده را اضافه کنید. وقتی مربا غلیظ شد، در پایان کمی آبلیمو به آن اضافه کنید.

پس از خنک شدن مربا، آن را در شیشه‌های تمیز و خشک بریزید. می‌توانید این مربا را به صورت درسته نیز آماده کنید.

رسپی این مربای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای مربای هلو انجیری زعفرانی

مواد لازم مقدار مورد نیاز
هلو انجیری سفت و رسیده حدود 1 کیلوگرم
شکر دانه ‌ریز 700 گرم
آب 1/2 لیوان
زعفران دم کرده غلیظ 1 قاشق غذاخوری
آب لیمو ترش 1 قاشق چای‌خوری
وانیل یا چوب دارچین (اختیاری) به مقدار لازم

 

مرحله اول: پوست هلوها را جدا کنید

برای شروع باید هلوی انجیری سفت و خوش‌عطر را برای درست کردن مربا انتخاب کنید تا حین پخت له نشود.

میوه‌ها را با آب سرد بشویید و با دستمال تمیز خشک کنید. در ادامه پوست هلوها را به آرامی جدا کنید.

برای این که پوست میوه راحت‌تر جدا شود، می‌توانید هلوها را برای 30 ثانیه در آب جوش بیندازید و بعد به آب یخ منتقل کنید. با این روش پوست هلوها به راحتی جدا می‌شوند.

مرحله دوم: هلوها را خرد کنید

هلو انجیری‌ها را با یک چاقوی تیز به صورت مکعبی خرد و هسته آن‌ها را جدا کنید.

برای درست کردن این مربا به هیچ عنوان هلوها را بیش از حد ریز خرد نکنید تا در مربا له نشوند.

مرحله سوم: شکر را به هلوها اضافه کنید

هلوهای خرد شده را در یک قابلمه بریزید و بعد شکر را به آن‌ها اضافه کنید.

درب قابلمه را روی آن بگذارید و قابلمه را برای چند ساعت در یخچال بگذارید تا هلوها آب بیندازند.

مرحله چهارم: مربا را روی حرارت قرار دهید

قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید مربا بپزد.

در این مرحله باید کف روی مربا را با قاشق بردارید. این کار موجب خوشرنگ شدن مربا می‌شود.

مرحله پنجم: مربا را آماده کنید

در این مرحله می‌توانید وانیل یا چوب دارچین را به مربا اضافه کنید.

بعد از این که مربا غلیظ شد می‌توانید زعفران دم کرده غلیظ را نیز در قابلمه بریزید.

برای این که مطمئن شوید مربا به غلظت مناسب رسیده است یا نه می‌توانید مقداری از آن را در یک کاسه بریزید و صبر کنید تا خنک شود. در ادامه اگر شهد مربا چسبناک و غلیظ بود، یعنی آماده است.

مرحله ششم: مربا را در شیشه بریزید

بعد از آماده شدن مربا می‌توانید آبلیمو را اضافه کنید و بعد از 2 دقیقه مربا را از روی حرارت بردارید.

صبر کنید تا مربا کاملا خنک شود و بعد آن را در شیشه‌های تمیز و خشک بریزید.

می‌توانید این مربای خوشمزه را با کره و نان تازه سرو کنید.

مربای هلو انجیری درسته

در این روش تنها باید پوست هلو انجیری‌ها را بگیرید و بعد مربا را به روشی که گفته شد با هلوهای درسته آماده کنید. می‌توانید در زمان خوردن مربا هسته آن‌ها را جدا کنید.

نکات مهم برای جلوگیری از کپک زدن مربای هلو انجیری

در این بخش به چند نکته مهم برای جلوگیری از کپک زدن این مربا اشاره شده است:

  • برای ضد عفونی کردن شیشه‌های مربا می‌توانید آن‌ها را بشویید و برای 10 دقیقه در قابلمه بجوشانید. سپس خشک کنید.
  • برای برداشتن این مربا حتما از قاشق تمیز و خشک استفاده کنید.
  • اضافه کردن آبلیمو به خوشمزه‌تر شدن و افزایش ماندگاری مربا کمک می‌کند.
  • در صورت تمایل می‌توانید به جای آبلیمو از جوهر لیمو استفاده کنید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه مربای هلو انجیری

در ادامه به چند نکته طلایی برای درست کردن مربای هلو انجیری اشاره شده است، با ما همراه باشید.

  • در زمان پخت مربا می‌توانید به اندازه نوک قاشق کره به آن اضافه کنید تا رنگ مربای شما شفاف‌تر شود.
  • در زمان پخت مربا حتما کف روی آن را بردارید تا رنگ مربای شما شفاف و خوشرنگ شود.
  • اگر از چوب دارچین برای مزه دار کردن این مربا استفاده می‌کنید، بهتر است بعد از پخت، آن را بردارید.
  • برای معطر شدن این مربا می‌توانید از چند قطره عرق بهار نارنج استفاده کنید.
  • هلوها را به صورت یک اندازه و درشت خرد کنید تا مربا ظاهر بهتری پیدا کند.
  • در صورتی که مربا سفت شد، می‌توانید چند قاشق آب جوش به آن اضافه کنید و دوباره مربا را برای چند دقیقه کوتاه بجوشانید.
  • اگر مربا شل شد، چند دقیقه دیگر آن را بجوشانید تا به غلظت مناسب برسد.
  • بعد از آماده کردن این مربا باید آن را در یخچال قرار دهید.
  • برای خوشرنگ شدن زعفران می‌توانید چند تکه یخ به آن اضافه کنید و اجازه دهید زعفران دم بکشد.
  • در صورتی که در زمان پخت مربا شعله گاز را زیاد کنید، رنگ آن تیره می‌شود.
  • برای خوش عطر شدن این مربا می‌توانید از مقداری گلاب استفاده کنید.
  • برای درست کردن مربای هلو انجیری مجلسی می‌توانید مقداری خلال بادام و گل محمدی خشک به آن اضافه کنید.
  • اضافه کردن مقداری وانیل، عطر فوق العاده ای به این مربا می‌بخشد.

در این مقاله به طرز تهیه مربای هلو انجیری و همه فوت‌وفن های درست کردن آن اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این مربا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

نظرات