حلوا کنجدی یکی از شیرینیهای سنتی و مقوی ایرانی است که به دلیل داشتن کنجد، ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. این حلوا با ترکیبی از آرد، شکر یا عسل، روغن و کنجد تهیه میشود و طعمی شیرین و خوشایند دارد.
به گزارش آب و غذا به نقل از فردای تازه ، کنجد موجود در حلوا سرشار از کلسیم، آهن، منیزیم و ویتامینهای گروه B است که آن را به میانوعدهای پرانرژی و مفید، بهویژه برای کودکان، ورزشکاران و افرادی که نیاز به تقویت بدن دارند، تبدیل میکند.
حلوا کنجدی معمولاً به صورت برشهای کوچک یا قالبی سرو میشود و به دلیل ماندگاری خوب، گزینهای عالی برای پذیرایی و حتی سوغات به شمار میرود.
مناسب برای: ۱۰ نفر
* درجه سختی: آسان
زمان آماده سازی | زمان پخت | کل زمان |
---|---|---|
۲۰ دقیقه | ۳۰ دقیقه | ۵۵ دقیقه |
مواد لازم
مواد لازم برای پخت حلوا کنجدی به شرح زیر است:
کنجد خام: ۳۷۵ گرم
پودر نارگیل چرب : ۱۱۰ گرم
گردو ریز خرد شده: ۱۰۰ گرم
خلال بادام: ۳۰ گرم
خلال پسته: ۳۰ گرم
شیره (انگور یا خرما یا توت): ۱۵۰ گرم
ارده: ۱۵۰ گرم
پودر هل: یک قاشق چایخوری
عسل: ۲۲۰ گرم
خلال پسته یا خلال بادام برای تزیین: به میزان دلخواه
طرز تهیه
گام اول:
۳۷۵ گرم کنجد را داخل تابه مناسبی میریزیم و تابه را روی حرارت متوسط رو به پایین قرار میدهیم و کنجد ها را تفت میدهیم تا تغییر رنگ بدهند و طلایی شوند و در طول تفت دادن کنجدها را مداوم هم میزنیم.
گام دوم:
بعد از برشته شدن کنجدها، ۱۰۰ گرم گردو ریز خرد شده و ۳۰ گرم خلال بادام و ۳۰ گرم خلال پسته اضافه میکنیم و یک دقیقه تفت میدهیم سپس ۱۱۰ گرم پودر نارگیل چرب را اضافه میکنیم و در حد یک دقیقه تفت میدهیم.
گام سوم:
حرارت را ملایم میکنیم و ۱۵۰ گرم ارده میریزیم و هم میزنیم تا با مواد ترکیب شود سپس ۱۵۰ گرم شیره (انگور یا خرما یا توت) میریزیم و مجددا هم میزنیم تا با مواد ترکیب شود.
گام چهارم:
زیر تابه شعله پخش کن قرار میدهیم تا مواد گرم بماند سپس یک قاشق چایخوری پودر هل میریزیم و هم میزنیم. حرارت را خاموش میکنیم و ۲۲۰ گرم عسل را قاشق قاشق اضافه میکنیم و هم میزنیم تا خمیری و منسجم شود و بعد از اینکه مواد خمیری و منسجم شد عسل اضافه نمیکنیم.
گام پنجم:
در روش اول سرو، سینی لبه دار را چرب میکنیم و مواد حلوا کنجدی را داخلش میریزیم و با پشت قاشق و غلتک آشپزی صاف میکنیم و برای تزیین، خلال پسته و بادام میریزیم و مجددا خلال ها را روی حلوا کنجدی با پشت قاشق و غلتک آشپزی صاف میکنیم و به مدت سه ساعت داخل یخچال قرار میدهیم و ابتدا دیواره ها را جدا میکنیم و حلوا را از قالب خارج میکنیم و روی سطح مناسبی قرار میدهیم و به اندازه دلخواه برش میزنیم و در ظرف مناسب قرار میدهیم.
گام ششم:
قالب سیلیکونی مخصوص حلوا را چرب میکنیم و خلال پسته و بادام ته قالب ها میریزیم و حلوا کنجدی را داخل قالب ها میریزیم و با پشت قاشق صاف میکنیم و به مدت سه ساعت داخل یخچال قرار میدهیم. سپس از قالب خارج میکنیم و در ظرف مناسب قرار میدهیم.
نکات مهم
استفاده از مغزی گردو و خلال بادام و خلال پسته داخل حلوا کنجدی اختیاری میباشد اما بهتر است برای خوشمزگی استفاده کنید.