معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: اکنون باید ارتقای سطح آموزش دختران روستایی را در دستور کار داشته باشیم، زیرا آینده بخش کشاورزی کشور در گرو دختران روستایی و عشایری است.
«سید مجتبی خیام نکویی» امروز در همایش روز جهانی زن روستایی و ششمین همایش نقش آفرینی زنان روستایی و عشایری در توسعه پایدار که در سالن توسعه وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، افزود: در حال حاضر ۱۲ درصد از کل جمعیت کشور را زنان روستایی و عشایری تشکیل می دهند که ۶۰ درصد آنان جمعیت فعال بالای ۱۸ سال هستند.
اولویت درجه یک کشور امنیت غذایی است، بنابراین زنان روستایی و عشایری نقش آفرین در این عرصه هستند؛ یعنی ما یک سرمایه ۶ میلیونی نیروی انسانی فعال در حوزه بخش کشاورزی داریم که سرمایه بی بدیلی است که بخشی وظایف وزارت جهاد کشاورزی و بخش دیگر وظیفه دولت و سایر قوا است که بتوانند به شکل ویژه هدایت کنند.
در جهان ۴۰ درصد از نیروی کار در بخش کشاورزی فعال است که این رقم در کشور ما بیش از ۵۲ درصد وبیانگر نقش زنان در این حوزه است.
خیام نکویی با بیان اینکه کشاورزی را شغل قلمداد نمی کنند، ادامهداد: اگر کشاورزی را شغل بدانیم برای مردان و زنان روستایی مقدمه یکسری تحولات در بخش کشاورزی است.
برای آینده بخش کشاورزی بهره برداران ۵۲.۸ سال میانگین سنی دارند، با توجه به وجود ۴.۹ میلیون نفر بهره بردار از هم اکنون باید به فکر تربیت کشاورزان باشیم.
بیش از ۸۰ درصد نظام بهره برداری کشاورزی کشورمان خرد و کمتر از ۲۰ درصد آن کلان است، این بدان معناست که جمعیت زنان روستایی ما در ۸۰ درصد نظام های بهره برداری دخیل هستند و در کشاورزی خانوادگی نقش آفرینی دارند، بر این اساس ما نه فقط باید برای آینده نیروهای جایگزین داشته باشیم بلکه باید به فکر آینده بخش کشاورزی نیز باشیم.
در دو هفته گذشته ۴۲ هنرستان کشاورزی در سراسر کشور راهاندازی شد که ۶ مورد آنها مربوط به دختران است و به نظر می رسد باید این هنرستان ها را گسترش بدهیم که این امر نیازمند حمایت دولت سیزدهم است.
برای مردان و زنان روستایی و عشایری علاوه بر آموزش، باید توانمندسازی و مهارت آموزی را در این بخش دنبال کنیم./ایرنا