مدیرکل امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اعلامکرد: ۵۰۰ هزار هکتار دیمزار کمبازده به کشت گونههای پایا و چند ساله در قالب طرح تحول و احیای پوشش گیاهی و تولید علوفه مرتعی تبدیل میشود.
«ترحم بهزاد» افزود: براساس برنامهریزیهای انجام شده، در این طرح پنج ساله، هر سال باید ۱۰۰ هزار هکتار دیمزارهای کمبازده به کشت گونههای مرتعی تبدیل شود.
در این طرح همچنین اجرای یکمیلیون هکتار عملیات بیولوژیک و یک میلیون و ۲۵۰ هزار هکتار عملیات بیومکانیک برنامهریزی شده است.
۲ میلیون و ۴۵۰ هزار هکتار حفاظت و قرق و ۵۰ میلیون هکتار مدیریت چرا برای تامین نهاده نیز در این طرح هدفگذاری شده است.
در راستای تامین نهاده بذر برای احیا و اصلاح مراتع، بازسازی ایستگاههای تولید بذر هم لحاظ شده است.
وی، افزایش حدود ۷.۶ میلیون تن تولید علوفه مرتعی را از مزیتهای اجرای طرح تحول و احیای پوشش گیاهی و تولید علوفه مرتعی عنوان کرد و افزود: حفظ ذخایر ژنتیکی، تغذیه آبهای زیرزمینی و جلوگیری از فرسایش خاک از دیگر مزیتهای اجرای این طرح است.
این مقام مسوول درباره اعتبارات بخش مرتع نیز اظهار داشت: در قانون بودجه ۱۴۰۱ مبلغ ۲۷ میلیارد تومان برای مراتع کشور پیشبینی شده است که از این میزان فقط یک میلیارد تومان پرداخت شده است.
طرح تحول و احیای پوشش گیاهی و تولید علوفه مرتعی با توجه به تغییرات اقلیمی و خشکسالیهای متوالی در کشور که منجر به کاهش تولید علوفه شده برای تامین نهاده دامی توسط سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری تدوین و برای بررسی دولت ارسال شده است./ایرنا