آب و غذا

- پایگاه خبری آب و غذا -

گرمای هوا تولید خیار را کاهش داد

گرمای هوا تولید خیار را کاهش داد

رئیس پیشین اتحادیه بارفروشان گفت: افزایش قیمت خیار به دلیل گرمای هوا بود که بار بوته‌ها را کاهش داد؛ علاوه‌بر اینکه خیار یزد هم به بازار نیامد و با تاخیر مهر ماه عرضه می‌شود.

به گزارش آب و غذا به نقل از مهر ، در یک ماه اخیر نوسان قیمتی زیادی در بازار خیار به وجود آمده است؛ به طوری که هر کیلو گرم خیار از حدود ۳۴ هزار تومان به ۶۸ هزار تومان در روزهای پایانی فصل تابستان رسیده است.

مصطفی دارایی نژاد درباره چرایی افزایش قیمت خیار گفت: خیار درختی از شاهرود، ورامین، البرز و اصفهان وارد میدان بار تهران می‌شود. خیار بوته‌ای از مراغه، نهاوند و دماوند و خیار مینی نیز از اصفهان می‌آید.

وی با اشاره به نرخ انواع خیار در کشور، افزود: نرخ خیار درختی در میدان بار بین ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان، بوته‌ای ۴۰ تا ۴۵ هزار تومان و مینی ۲۰ تا ۳۰ هزار تومان است.

دلیل افزایش قیمت خیار به دلیل گرمای هوا بوده که بار بوته‌ها را کاهش داد؛ علاوه بر اینکه در این زمان خیار یزد هم به بازار نیامد. هر ساله خیار استان یزد ۱۰ شهریور به بازار عرضه می‌شد اما امسال گرمای هوا سبب شده تا عرضه به ماه مهر محول شود.

دارایی نژاد با اشاره به صادرات گفت: صادرات به کشورهای حاشیه خلیج فارس، عراق، امارات و روسیه با حجم پایین در حال انجام است؛ البته خیار صادراتی به روسیه خیار خاردار گلخانه‌ای بوده که در ورامین و تا حدودی در اصفهان کشت می‌شود و مشکلی هم در تولید کشت گلخانه‌ای نداریم.

این مسئول صنفی در پایان اظهار کرد: تا دو هفته آینده با عرضه خیار استان یزد به بازار که حجم بالایی است قیمت‌ها فروکش می‌کند.

نظرات