آب و غذا

ایران رتبه ۲۳ تولید شیر در جهان را دارد

ایران رتبه ۲۳ تولید شیر در جهان را دارد

معاون تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: ایران در تولید شیر رتبه ۲۳ جهان را در اختیار دارد.

به گزارش آب و غذا به نقل از مهر ، محمدابراهیم حسن نژاد، معاون تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: شیر اولین غذای انسان است که از نظر عناصر و مواد غذایی غنی‌ترین ماده به شمار می‌رود که به علت اهمیت آن و برای بالا بردن سطح آگاهی عمومی در مورد اهمیت شیر به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی و تأکید مجدد بر اهمیت صنعت شیر و لبنیات؛ اولین روز ماه ژوئن به نام روز جهانی شیر نامگذاری شده است.

برنامه ریزی و سیاست گذاری وزارت جهاد کشاورزی در جهت دستیابی به سرانه مطلوب تولید شیر خام با کیفیت به ازای هر نفر ۱۶۵ کیلوگرم و افزایش تولید ۱۴ میلیون و ۸۵۰ هزار تن در افق سال ۱۴۰۴ است.

در زمینه صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات لبنی کشور، بیش از ۱۸ میلیون تن ظرفیت تولید کارخانجات و کارگاه‌های صنایع تبدیلی ایجاد شده است. همچنین نزدیک به ۷ میلیون رأس دام سنگین در کشور داریم که در دو دسته صنعتی و غیرصنعتی، شیر خام و گوشت قرمز را تولید می‌کنند.

ایران در تولید شیرخام رتبه ۲۳ را در جهان دارد اما به لحاظ توانمندی ژنتیکی جایگاه دوم را در دام‌های صنعتی به خود اختصاص داده است.

در اصلاح نژاد دام، توجه به ماده خشک و چربی شیر است که می‌تواند جایگاه ما را در اقتصادی کردن تولید شیر بهبود بخشد که در این زمینه برنامه‌های ویژه نیز داریم.

امروزه میزان و حجم شیر در کشور رشد بالایی داشته و بدون نیاز به واردات خامه و کره، صادر کننده این محصولات هم هستیم.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه بحث تنوع بخشی به نژادهای شیری یکی از اولویت‌های معاونت است، گفت: ما در کشور نژاد اصیل هلشتاین را داریم اما استفاده از ظرفیت‌های شرکت‌های دانش بنیان برای حفظ دام‌های پر تولید و استفاده از جنین‌های دو منظوره گوشتی و شیری، از دیگر برنامه‌های معاونت دام است تا بتوانیم در آینده نزدیک به سطح بالاتری از اقتصادی کردن واحدهای شیری برسیم.

استفاده از مواد ژنی تعیین جنسیت شده در گله‌های صنعتی و ماده زا شدن دام‌ها می‌تواند ارتقا واحد تولیدی مؤثر باشد.

وی در رابطه با میزان تولید شیر در کشور عنوان کرد: در حال حاضر بالغ بر ۱۲ میلیون تن شیر خام در کشور تولید می‌شود که عمدتاً در واحدهای صنعتی تولید و به صنایع تبدیلی تحویل داده می‌شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به توسعه زنجیره‌ها گفت: باید زنجیره‌ها را گسترش دهیم تا تمام دامداران بتوانند از ارزش افزوده محصول نهایی بهره مند شوند.

وی با بیان اینکه افزایش مصرف لبنیات و شیر در کشور باید افزایش یابد، گفت: شیر تولیدی باید ابتدا وارد سفره خانواده ایرانی شود، فرهنگ مصرف آن باید از مهدکودک‌ها و مدارس شروع شود تا در آینده شیر جز غذای اصلی لحاظ شود.

در سال جاری که مزین به سال جهش تولید با مشارکت مردم است، بتوانیم در تولید و فرآوری این نعمت الهی کوشا باشیم.

نظرات