آب و غذا

بیش از ۵۰ درصد محصولات کشاورزی تبدیل به ضایعات می‌شود

بیش از ۵۰ درصد محصولات کشاورزی تبدیل به ضایعات می‌شود

کارشناس ارشد اقتصادی گفت: در بیشتر استان‌های کشور بیش از ۵۰ درصد محصولات کشاورزی به ضایعات تبدیل می‌شود.

به گزارش آب و غذا به نقل از مهر ، مهدی افشاری، کارشناس ارشد اقتصادی در نشستی در سیما گفت: عدم آگاهی کشاورزان، نبود الگوی کشت مناسب، استفاده از کودها و سموم شیمیایی نامناسب، نگهداری و انبار کردن غیر اصولی محصولات کشاورزی، فرسایش ماشین آلات و ادوات کشاورزی از علل مهم تبدیل محصولات کشاورزی به ضایعات است.

سالانه بیش ۲۰ میلیون دلار رنگ‌های خوراکی و آفت کش‌ها از سایر کشورها وارد می‌کنیم که با مدیریت بخش ضایعات می‌توانیم با تولید این محصولات، واردات آنها را کاهش دهیم.

بخشی از امنیت غذایی، تولید محصولات ارگانیک است مثلاً اگر در تولید گندم موضوع کاشت، داشت و برداشت از دستورالعملی تبعیت شود می‌توان کشت بهتری داشت و محصولات کاملاً ارگانیک و با کیفیت تولید کنیم و ضایعات آن را به حداقل برسانیم.

در حال حاضر یکی از دلایل واردات گندم به کشور این است که محصولات تولیدی ما کاملاً ارگانیک و با کیفیت نیستند و علت آن استفاده از کودهای و سموم شیمیایی نامناسب، نبود کشت و نداشتن الگوی مناسب کشت است که این موضوع موجب به وجود آمدن ضایعات بسیاری در بخش گندم می‌شود و ما برای جبران آن باید گندم وارد کنیم.

اگر بخش ضایعات را مدیریت کنیم می‌توانیم به عنوان ارزش افزوده مناسب در مواد اولیه برای بخش صنایع تبدیلی از آن استفاده کنیم.

وقتی مواد اولیه در کشور تأمین شود واردات آن کاهش می‌یابد و بحث تولید و اشتغال بهتر می‌شود، چیزی که امروز از نگاه خیلی از تصمیم گیرنده‌های این حوزه دور افتاده است.

نظرات