آب و غذا

دو سوم آتش‌سوزی‌های سطح کشور در جنگل‌های زاگرس است

دو سوم آتش‌سوزی‌های سطح کشور در جنگل‌های زاگرس است

معاون حفاظت‌ و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: سالانه 47 هزار هکتار از سطح کشور دچار حریق می‌شود که دو سوم آن در جنگل‌های زاگرس است.

به گزارش آب و غذا به نقل از مهر ، امروز سه‌شنبه ۶ خرداد ۱۴۰۴ همایش بین‌المللی مدیریت پایدار جنگل‌های زاگرس با موضوع آتش‌سوزی و حفاظت جنگل در محل وزارت کشور برگزار شد.

حسین میررجبی، معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در این همایش گفت: جنگل‌ها به لحاظ ذخیره آب، کربن، حفظ خاک و… از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

وی با اشاره به بحران آتش‌سوزی در جنگل‌های زاگرس، افزود: در این معضل نیاز به حضور فعال جوامع محلی و دستگاه‌های اجرایی کشور در کنار سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور است.

زاگرس حافظه تاریخی و ملی کشور است که در حال زوال بوده و غفلت امروز باعث می‌شود که آیندگان قضاوت خوبی نسبت به عملکرد ما نداشته باشند.

درختان زنده زاگرس در حال مرگ هستند. این امر یک تهدید ملی است در حوزه امنیت غذایی، امنیت ملی کشور که باید اقدامات عملی داشته باشیم.

میررجبی با بیان این که جنگل‌ها فقط درخت نیستند، حیات است، یادآور شد: تخریب سرزمین و محیط زیست، معضل ریزگرد، فرسایش خاک و… ناشی از رفتار ما در طبیعت است. از شعار باید به اقدامات عملی برسیم و نسخه اجرایی برای بهبود جنگل‌های زاگرس برسیم.

درختان این منطقه به دلیل آفت‌ها و حریق‌ها در حال آسیب جدی و غیرقابل جبران است.

در ۴۷ هزار هکتار از اراضی سطح کشور شاهد آتش‌سوزی هستیم که دو سوم آن در منطقه زاگرس است.

وی در اشاره به معضلات دیگر منطقه زاگرس ادامه داد: کشت زیراشکوب (شخم و کشت محصول)، استفاده از سموم خواسته و ناخواسته جنگل‌های زاگرس را تهدید می‌کنیم و این اکو سیستم را به زوال نزدیک می‌کند.

خاکی از این منطقه در حال فرسایش و از دست رفتن است که جبران آن در هر سانتی‌متر از عمر زیسته ما و فرزندان ما خارج است.

اهمیت جنگل‌های زاگرس کمتر از جنگل‌های هیرکانی در تولید و ذخیره آب کشور نبوده و برای ادامه حیات انسانی باید هر چه زودتر با برنامه‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت بحران این منطقه را حل‌وفصل کرد.

نظرات