آب و غذا

صادرات محصولات مازاد راهکار تنظیم بازار و ارزآوری است

صادرات محصولات مازاد راهکار تنظیم بازار و ارزآوری است

 وزیر جهاد با تاکید بر ضرورت توجه همزمان به صادرات و واردات گفت: همان‌گونه که تأمین به‌موقع نهاده‌ها و کالاهای مورد نیاز ضروری است برای صادرات محصولات مازاد نیز باید برنامه‌ریزی داشته باشیم.

به گزارش آب و غذا به نقل از مهر ، غلامرضا نوری، وزیر جهاد کشاورزی در جلسه شورای مدیران وزارت جهاد کشاورزی، با گرامیداشت یاد و خاطره «سنگرسازان بی‌سنگر» و نقش ارزشمند آنان در دوران دفاع مقدس، اظهار کرد: مدیران استانی و شهرستانی در برنامه‌های هفته دفاع مقدس، یاد و نقش سنگرسازان بی‌سنگر را که با تلاش‌های خود در دوران دفاع مقدس و همچنین دوره سازندگی نقش‌آفرینی کردند، زنده نگه دارند.

وی با اشاره به برگزاری نشست تخصصی مدیران در تبریز درباره سامانه‌ها و فناوری‌های نوین، از برگزاری این نشست قدردانی کرد و افزود: افزایش مراجعه مدیران و رؤسای سازمان‌های استانی به سامانه‌ها پس از برگزاری این نشست، نشان‌دهنده اثرگذاری آن در افزایش آگاهی و استفاده از ظرفیت‌های فناوری اطلاعات است.

نوری با اشاره به توفیقات اخیر وزارت جهاد کشاورزی و قدردانی رهبر معظم انقلاب از دولت در حوزه تأمین کالاهای اساسی، گفت: اعطای «نشان یاور فتح» از سوی رئیس‌جمهوری به وزارت جهاد کشاورزی از جمله نشانه‌های قدردانی از تلاش مجموعه بخش کشاورزی است، وزارت جهاد کشاورزی در اجرای برنامه‌ها در میان دستگاه‌های اجرایی، رتبه نخست را کسب کرده است.

وزیر جهاد کشاورزی همچنین با اشاره به توسعه استفاده از فناوری اطلاعات، سامانه‌ها و داشبوردهای مدیریتی در وزارتخانه، گفت: وزارت جهاد کشاورزی در حوزه فناوری و استفاده از ظرفیت‌های نوین، از جمله هوش مصنوعی، در جایگاه پیشرو در میان دستگاه‌های اجرایی قرار دارد.

وی با تأکید بر ضرورت آشنایی مدیران استانی با سامانه‌های تخصصی وزارتخانه، از جمله پنجره واحد مدیریت زمین، اظهار کرد: همه مدیران و کارکنان باید در مسیر توسعه دولت هوشمند و استفاده از فناوری‌های نوین حرکت کنند.

ضرورت تقویت صادرات محصولات کشاورزی

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به افزایش تولید برخی محصولات کشاورزی، بر ضرورت توجه همزمان به صادرات و واردات تأکید کرد و گفت: همان‌گونه که تأمین به‌موقع نهاده‌ها و کالاهای مورد نیاز در حوزه واردات اهمیت دارد، باید برای صادرات محصولات مازاد نیز برنامه‌ریزی جدی داشته باشیم.

معاونت بازرگانی، امور بین‌الملل، معاونت برنامه‌ریزی اقتصادی، معاونت باغبانی و سایر بخش‌های مرتبط باید برای توسعه بازارهای صادراتی، یافتن بازارهای جدید و رفع موانع صادرات فعال‌تر عمل کنند.

نوری از مدیران استان‌های مرزی خواست مسائل مرتبط با گمرکات و موانع صادراتی را به‌صورت مستمر رصد کنند و مشکلات موجود در دو سوی مرز را برای رفع سریع از طریق مجاری دیپلماتیک و سازوکارهای موجود پیگیری کنند.

وی با بیان اینکه صادرات محصولات کشاورزی علاوه بر ارزآوری، نقش مهمی در تنظیم بازار داخلی و حمایت از تولیدکنندگان دارد، تصریح کرد: توسعه صادرات محصولات مازاد باید همزمان با تأمین نیازهای وارداتی دنبال شود تا ضمن ایجاد درآمد ارزی، از زیان تولیدکنندگان نیز جلوگیری شود.

نظرات