آب و غذا

موز در داخل ارزان‌تر تولید می‌شود

موز در داخل ارزان‌تر تولید می‌شود

مدیرکل دفتر امور میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی گفت: تولید موز در ایران با هزینه‌های مناسب‌تری نسبت به واردات قابل انجام است.

به گزارش آب و غذا به نقل از مهر ، زهرا جلیلی‌مقدم، مدیرکل دفتر امور میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی گفت: سال گذشته حدود ۶۶۴ هزار تن موز به ارزش ۴۳۹ میلیون دلار وارد کشور شد.

وی متوسط قیمت وارداتی هر کیلو موز را هم حدود ۷۰ تا ۸۰ سنت اعلام کرد و درباره هدف‌گذاری وزارتخانه برای افزایش تولید در راستای تقاضای موجود افزود: اصلاح باغات و حذف باغات قدیمی و ارقام غیراقتصادی و جایگزینی با ارقام تجاری سازگار و پیاده کردن روش‌های جدید کشت یکی از مهمترین برنامه‌های معاونت باغبانی در جهت افزایش تولید موز است.

جلیلی‌مقدم همچنین به کیفیت موز ایرانی اشاره کرد و ادامه داد: مدیریت تولید در فضای باز یا محیط‌های کنترل شده، موجب افزایش تولید و همچنین تولید محصول باکیفیت نزدیک به استانداردهای بین‌المللی شده است.

وی درباره وضعیت سرمایه‌گذاری و میزان مصرف آب در استان‌های قابل کشت هم گفت: برآورد دقیق میزان سرمایه‌گذاری نیاز به بررسی کارشناسی اطلاعات احصا شده دارد، اما مصرف آب در روش‌های جدید کشت و پرورش موز حدود ۱۰ تا ۱۲ هزار مترمکعب در هکتار برآورد شده است.

با بررسی‌های انجام شده مشخص شد تنها با بخش کوچکی از سرمایه‌ای که سالانه برای واردات موز از کشور خارج می‌شود، می‌توان نسبت به توسعه باغات این محصول در کشور اقدام کرد.

وی با اشاره به تولید ۲۵۰ هزار تن موز در کشور گفت: برنامه‌ریزی برای تولید در داخل کشور البته با بکارگیری روش‌های روز فنی و علمی دنیا موجب ایجاد اشتغال، درآمدزایی و پیشگیری از خروج ارز از کشور خواهد شد.

یکی از برنامه‌های در دست پیگیری وزارت جهاد کشاورزی تخصیص درصدی از عوارض حقوق گمرکی واردات میوه‌های گرمسیری برای اجرای طرح‌های توسعه و اصلاح باغات و ایجاد باغ‌های مدرن با ارقام جدید است.

نظرات