آب و غذا

هشدار سازمان هواشناسی درباره تخریب محصولات کشاورزی

هشدار سازمان هواشناسی درباره تخریب محصولات کشاورزی

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران از مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی به کشاورزان ۱۱ استان کشور در پی رگبار شدید باران، بارش تگرگ و صاعقه تا پایان امروز خبر داد.

به گزارش آب و غذا به نقل از مهر ، صادق ضیاییان رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی از آخرین وضعیت جوی کشور خبر داد و گفت: امروز (شنبه، ۲۶ خردادماه) و فردا (یکشنبه، ۲۷ خردادماه) در ساعات بعدازظهر و شب در برخی نقاط استان‌های واقع در شمال غرب، غرب، شمال شرق، شرق، استان‌های واقع در دامنه‌های شمالی و جنوبی البرز مرکزی، نواحی مرکزی کشور، استان‌های واقع در دامنه‌های زاگرس مرکزی شمال استان‌های فارس و کرمان رگبار و رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی، در برخی نقاط گردوخاک و در نقاط مستعد بارش تگرگ پیش‌بینی می‌شود.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی در ادامه تاکید کرد: شرایط ذکر شده، از روز (دوشنبه، ۲۸ خردادماه) تا (چهارشنبه، ۳۰ خردادماه) در برخی نقاط شمال غرب استان‌های واقع در دامنه‌های شمالی و جنوبی البرز مرکزی و ارتفاعات زاگرس مرکزی پیش‌بینی می‌شود.

طی سه روز آینده در شمال شرق، شرق و مناطق واقع در دامنه‌های شرقی البرز وزش باد شدید گاهی گردوخاک و شرق دریای عمان نیز در سه روز آینده مواج است.

این مسؤول هواشناسی از صدور هشدار سطح نارنجی در پی تشدید فعالیت سامانه بارشی همراه با بارش‌های شدید محلی خبر داد و گفت: این هشدار امروز همراه با رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، برخی نقاط گردوخاک، در نقاط مستعد بارش تگرگ و در برخی نقاط اصابت صاعقه برای استان‌های آذربایجان غربی، اصفهان، شمال و شرق فارس، نیمه غربی یزد، نیمه شمالی کرمان، مازندران، گلستان، ارتفاعات شمالی استان‌های قزوین، البرز، تهران و سمنان پیش‌بینی می‌شود.

ضیاییان نسبت به این بارش‌های رگباری هشدار داد و افزود: جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، کاهش دید، لغزندگی جاده‌ها و احتمال سقوط سنگ به‌ویژه در جاده‌های کوهستانی و گردنه‌ها، رخداد تگرگ، احتمال خسارت به سازه‌های موقت و احتمال خسارت به محصولات کشاورزی دور از انتظار نیست.

احتیاط در سفرهای بین‌شهری، عدم‌اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتیاط در فعالیت طبیعت‌گردی به‌ویژه در ساعات بعدازظهر، پرهیز از فعالیت‌های کوه‌نوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها و تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی، آمادگی راهداری و سایر دستگاه‌‎های اجرایی و از محلول‌پاشی و سم‌پاشی باغات و مزارع خودداری شود.

نظرات