بزهای «کوتا» که با نام «کارولی» نیز شناخته میشوند در سراسر ایالات راجستان و گجرات هند توزیع شدهاند. این بزها برای تولید شیر، گوشت و پوست پرورش مییابند. با این حال، بیشتر این نژاد به عنوان بز شیری در نظر گرفته میشود.
به گزارش آب و غذا به نقل از رازبقا ، بز کوتا شبیه بز «بیتال» (Beetal) است. بزهای کوتا به خاطر شاخ هایشان معروف هستند. پرورش دهندگان بز که به فکر تجارت لبنیات هستند میتوانند به سراغ این نژاد بروند. پوست بز کوتا در صنعت دباغی بسیار محبوب است.
اساساً بز کوتا حیوانی با جثه بزرگ و پاهای بلند است. رنگ پوشش «بز کوتا» عمدتاً سیاه با لکههای سفید روی گوش و پوزه است. با این حال بز کوتای سفید، قهوهای و خالدار نیز یافت میشود. بدن بز کوتا با موهای کوتاه و درشت پوشیده شده است. معمولاً موی این حیوانات سالانه ۲ سانتی متر رشد میکند. این بزها گوشهای آویزان صاف و بلندی دارند که حدود ۲۴ تا ۲۵ سانتیمتر طول دارد. هم نرها و هم مادهها دارای شاخهای خمیده به سمت بالا و عقب هستند.
اگر به بحث تجارت و صنعت بپردازیم، بز کوتا در طول سالیان دراز خود را به عنوان یک بز بسیار سودآور در صنعت دامداری معرفی کرده است. این نژاد بز معمولا بزرگ است و محصول اولیه این بز شیر است. محلیهای ایالتهای راجستان و گجرات این بز را به مدت سالیان دراز برای شیر، گوشت و پوست پرورش دادهاند.
اگر به بحث تجارت و صنعت بپردازیم، بز کوتا در طول سالیان دراز خود را به عنوان یک بز بسیار سودآور در صنعت دامداری معرفی کرده است. این نژاد بز معمولا بزرگ است و محصول اولیه این بز شیر است. محلیهای ایالتهای راجستان و گجرات این بز را به مدت سالیان دراز برای شیر، گوشت و پوست پرورش دادهاند.
وزن بز کوتا
وزن بدن بزهای کوتا یک فاکتور کلیدی برای دامداران است. چرا که وزن بدن آنها نشاندهنده سلامت و بهرهوری حیوان است. بز نر کوتا دارای وزنی به وطر متوسط ۵۰ تا ۵۵ کیلوگرم است در حالی که بزهای ماده کوتا بین ۴۰ تا ۴۵ کیلوگرم هستند. برای اینکه سلامت حیوان تضمین شود نیاز است که حتما به صورت روزمره روند افزایش وزن این بز در نظر گرفته شود. این بز نیاز به مواد غذایی شامل پروتئین، ویتامین و مواد معدنی است و از طرف دیگر دسترسی این بز به آب سالم نیز بسیار ضروری است.
وزن بزغاله متولد شده در این نژاد بز حدود ۲ کیلوگرم است و سن بارداری این بز در حدود ۱۹ تا ۲۰ ماهگی اتفاق میافتد. معمولا این بز یک قلوزاست.
در هندوستان نژادهای زیادی از بز وجود دارد و در مناطق مختلف این کشور دامداران نژادهای مشخصی را رشد و پرورش میدهند. علاوه بر این در کل هندوستان بر اساس آمارهای منتشر شده بیش از ۳۴ نزاد بز وجود دارد. از جمله نژادهای معروف بز در هند عبارتند از بز جاموناپری یا توتاپاری که به عنوان بزرگترین نژاد بز در این کشور مشهور است. بز بربری شیری، بز بیتال، بز مالابری، بز عثمانآبادی، بز سیروهی، بز جاخرانا و.
به عنوان مثال در ایالت راجستان علاوه بر بز کوتا نژاد دیگری نیز توسط دامداران پرورش داده میشود که به بز «مارواری» معروف است. این بز یک نژاد دو منظوره است و بیشتر برای گوشت و شیر پرورش داده میشود.
منشأ دقیق این بز صحرای تار در شمال غربی ایالت راجستان است. این نژاد نام خود را از منطقه «ماروار» راجستان گرفته که زیستگاه طبیعی این نژاد بز است. این بز به بز صحرای سیاه نیز معروف است. این بز در بعد از بلوغ ممکن است تا یک و متر و نیم نیز قد داشته باشد. برخی بزهای این نژاد نیز هم قد یک الاغ میشوند