آب و غذا

نارنگی مازندران در سبد غذایی روس‌ها

نارنگی مازندران در سبد غذایی روس‌ها

تلاش های یکساله مسوولان در مازندران برای ایجاد فعالیت سیستم حمل‌ونقلی مناسب و توسعه روابط تجاری در راستای دیپلماسی اقتصادی فعال دولت سیزدهم باعث صادرات نارنگی از استان به کشور روسیه شد.

مرکبات پس از برنج دومین محصول مهم اقتصادی و منبع درآمد کشاورزی استان است؛ محصولی که تولید مازاد بر مصرف داخلی با نگاه اقتصادی دولت سیزدهم و با تعیین استانداردهای صادراتی و اخذ تاییدیه کشور روسیه در روزهای اخیر همزمان با زمان برداشت، محموله‌های میوه نارنگی به این کشور صادر شد.

صادرات محور کردن محصولات کشاورزی مازندران دستکم طی یکسال گذشته ترجیع بند اظهارات کارشناسان و مسوولان در سطوح مختلف بود و به همین دلیل در ماه های گذشته اصلاح و بازسازی باغ های مرکبات برای دستیابی به محصولی بازار پسند در آن سوی مرزها در دستور کار گرفت و در کنار آن تعداد سورتینگ ها و مراکز بسته بندی نیز افزایش یافت تا زنجیره صادرات پس از باغ هم در استان تکمیل شود.

همه این اتفاقات خوشایند و مثبت برای صادرات محور کردن محصولات کشاورزی مازندران به ویژه مرکبات که دستکم نیمی از تولید حدود سه میلیون تنی آن مازاد بر مصرف داخلی است، فراهم شد، و اکنون مسوولان ارشد مازندران معتقدند که مرکبات استان توان رقابت در بازارهای جهانی را دارد و صادرات به کشورهای همسایه مانند روسیه، عراق و ارمنستان در دست اجرا است.

در این پیوند سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی جویبار از صادرات ۸۱۰ تُن نارنگی پیش رس از این شهرستان به خارج از کشور در روزهای اخیر خبر داد.

عبدالله رحیمی افزود: ۸۱۰ تُن از نارنگی‌های پیش رس برداشت شده این شهرستان تاکنون به کشورهای روسیه، عراق و ارمنستان صادر شده است.

این مقام مسوول اضافه کرد: این مقدار محصول از سوی پایانه صادراتی روماک گستر پارس و سایر سورتینگ‌های فعال مرکبات در این شهرستان صادر شد و این روند در طی روزهای آینده نیز ادامه خواهد داشت.

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی جویبار با بیان اینکه این شهرستان دارای یک هزار ۱۲۰ هکتار باغ نارنگی است، گفت: از ۳۵۰ هکتار باغات نارنگی پیش رس این شهرستان تاکنون هفت هزار و ۳۵۰ تن محصول برداشت شده است.

طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار است که از این میزان ۱۱۰ هزار هکتار ارقام بارده هستند. همچنین از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.

مازندران با دارا بودن ۱.۵ درصد از اراضی و ۲.۵ درصد اراضی کشاورزی کشور سالانه بیش از هشت میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می کند که ۱۰ درصد ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.

زمان برداشت پرتقال هم که ” تامسون ” مهم ترین رقم آن محسوب می شود از نیمه آبان شروع می شود. به طور متوسط در یک هکتار باغ مرکبات ۳۰ تا ۴۰ تن محصول برداشت می شود./ایرنا

نظرات