آب و غذا

ایران رتبه سوم تولید «انار» در جهان

ایران رتبه سوم تولید «انار» در جهان

مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه ایران سومین تولید کننده انار در جهان است، گفت: امسال نسبت به سال گذشته ۱۰ هزار تن افزایش تولید انار داشتیم.

به گزارش آب و غذا به نقل از مهر ، زهرا جلیلی‌مقدم گفت: سطح باغات انار کشور ۹۶ هزار هکتار است که از این سطح، امسال حدود یک میلیون و ۳۴۰ هزار تن محصول تولید شده که افزایش ۱۰ هزار تنی را نسبت به سال گذشته نشان می‌دهد. فارس، مرکزی، خراسان رضوی، اصفهان، یزد و سمنان جز بزرگترین استان‌های تولید کننده انار هستند.

وی با بیان اینکه بیش از ۸۰۰ ژنو تیپ انار در کشور کشت می‌شود، افزود: ده رقم تجاری آن از جمله ملس ساوه، شیشه کپ، رباب، نادری، خزر، اردستانی، قجاق، بجستانی، ملس یزدی، گلوباریک و یوسفخانی بیشترین میزان سطح را به خود اختصاص دادند و «ایران» دارای رتبه سوم تولید انار و رتبه نخست در سرانه تولید در جهان است.

انار تولیدی ایران به لحاظ کیفیت و نحوه تولید اهمیت خاصی دارد و این محصول به دلیل دارا بودن انواع آنتی‌اکسیدان‌ها در پیشگیری از بسیاری بیماری‌ها مؤثر است و از این رو ارزش غذایی و دارویی بالایی دارد.

وی درباره افزایش کمی و کیفیت انار کشور گفت: با توجه به محدودیت منابع آبی و تغییرات اقلیمی حادث شده، برای حفظ باغات و بهبود کمیت و کیفیت محصول تولیدی، اقدامات مختلفی از جمله استفاده از روش‌های نوین آبیاری، احداث سایبان در باغات، انجام عملیات به باغی نظیر هرس، تغذیه، مبارزه با آفات و بیماری‌ها ضروری است.

استفاده از روش‌های نوین مقابله با تنش‌ها در راستای مدیریت بهینه تولید و ارتقای بهره‌وری الزامی است و با روش‌های قدیمی و سنتی نمی‌توان کیفیت بهینه را به دست آورد.

نظرات