آب و غذا

تجارت ایران و ازبکستان وارد مرحله جدید می‌شود

تجارت ایران و ازبکستان وارد مرحله جدید می‌شود

وزیر جهاد کشاورزی با اعلام آمادگی تأمین ماشین‌آلات کشاورزی مورد نیاز ازبکستان، گفت: همکاری‌ها میان ایران و ازبکستان می‌تواند شامل صادرات مستقیم محصولات و همچنین تهاتر کالاهایی مانند سیب‌زمینی باشد.

به گزارش آب و غذا به نقل از مهر ، هیئت مشترک وزارتخانه‌های کشاورزی، تجارت و سرمایه‌گذاری ازبکستان در تهران با غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی ایران دیدار و درباره گسترش همکاری‌های دوجانبه در زمینه تجارت محصولات کشاورزی، واردات سیب‌زمینی، تبادل فناوری و توسعه طرح‌های مشترک گفتگو کردند.

توسعه روابط ایران و ازبکستان؛ اولویت مشترک

غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی در این دیدار با اشاره به نگاه راهبردی دولت چهاردهم برای گسترش روابط با همسایگان، گفت: ابتکار عمل رئیس‌جمهور ازبکستان در توسعه روابط بین‌المللی، فرصت‌های مهمی را برای همکاری‌های سازنده میان دو کشور فراهم کرده است.

وی به مذاکرات با طرف ازبکستانی اشاره کرد و افزود: در حال حاضر، متوسط برداشت سیب‌زمینی در ازبکستان ۱۹ تن در هر هکتار است که با همکاری‌های مشترک در زمینه فناوری و مدیریت کشاورزی، می‌توان این میزان را طی ۳ تا ۴ سال به ۲ برابر افزایش داد.

نوری قزلجه با اعلام آمادگی تأمین ماشین‌آلات کشاورزی مورد نیاز ازبکستان، تأکید کرد: همکاری‌ها میان ایران و ازبکستان می‌تواند شامل صادرات مستقیم محصولات و همچنین تهاتر کالاهایی مانند سیب‌زمینی و حبوبات باشد.

وی با اشاره به سابقه بیش از یک قرن تحقیقات کشاورزی در ایران، گفت: ایران آماده است تجربیات ارزشمند خود در حوزه تحقیقات کشاورزی را به ازبکستان منتقل کرده و فرصت‌های مطالعاتی و آموزشی مشترکی را برای کارشناسان این کشور فراهم کند.

واردات سیب‌زمینی؛ فرصت اقتصادی برای دو کشور

ابراهیم آرگاشف، معاون وزیر و رئیس سازمان قرنطینه و حفظ نباتات ازبکستان در این دیدار با تأکید بر اهمیت همکاری‌های اقتصادی میان دو کشور، اظهار کرد: ازبکستان مصمم به توسعه و تقویت روابط تجاری با ایران است و در این زمینه برنامه‌ریزی‌های لازم صورت گرفته است.

وی در این نشست که محور اصلی آن واردات سیب‌زمینی از ایران بود، اعلام کرد: ازبکستان سالانه ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تن سیب‌زمینی از کشورهای مختلف وارد می‌کند و علاقه‌مند به خرید مستقیم این محصول از ایران است.

در سال‌های اخیر، واردات غیرمستقیم سیب‌زمینی از ایران به ازبکستان افزایش یافته و این روند نشان‌دهنده کیفیت و رقابت‌پذیری بالای محصول ایرانی است؛ محصول سیب‌زمینی ایران به دلیل رقابت‌پذیری، کیفیت بالا، قیمت مناسب و حجم بالا توانایی تأمین نیازهای ازبکستان را دارد.

پروژه‌های مشترک؛ از تولید بذر تا انتقال فناوری

آرگاشف همچنین خواستار اجرای پروژه‌های مشترک در زمینه تولید بذر سیب‌زمینی در خاک ازبکستان شد و اعلام کرد: به ماشین‌آلات کشاورزی ایران نیاز دارند و آماده‌اند تجهیزات صنعت کشاورزی را به صورت لیزینگی از ایران خریداری کنند.

معاون وزیر و رئیس سازمان قرنطینه و حفظ نباتات ازبکستان با اشاره به رشد تجارت محصولات کشاورزی اعلام کرد که حجم واردات از ایران نسبت به سال گذشته ۲ برابر شده و به ۶۸ میلیون دلار رسیده است.

نشست فعالان کشاورزی ازبکستان با وزیر جهاد کشاورزی ایران در تهران نشان دهنده عزم جدی دو کشور برای تقویت روابط اقتصادی و کشاورزی است؛ لذا با توجه به توانمندی‌های ایران در حوزه تولید محصولات کشاورزی، فناوری‌های نوین، صادرات ماشین‌آلات و نیازهای گسترده ازبکستان در این زمینه‌ها، انتظار می‌رود این همکاری‌ها به توسعه اقتصادی و ارتقای امنیت غذایی در هر دو کشور منجر شود.

همچنین اجرای پروژه‌های مشترک و افزایش تجارت دوجانبه می‌تواند جایگاه ایران و ازبکستان را در زنجیره تأمین منطقه‌ای و جهانی محصولات کشاورزی تقویت کند.

نظرات