آب و غذا

جنگ اوکراین و روسیه ارزش بخش کشاورزی را نشان داد

جنگ اوکراین و روسیه ارزش بخش کشاورزی را نشان داد

آب و غذا

یک کارشناس بازار کار نیمی از اشتغال کشور را متعلق به بخش خدمات دانست و با اشاره به مغفول ماندن ظرفیت های بخش صنعت در کشور، گفت: جنگ اوکراین و روسیه ارزش بخش کشاورزی را بیش از پیش نشان داد لذا از دولت می خواهیم زیرساخت ها در بخش کشاورزی را به سرعت فراهم و از ظرفیت فارغ‌التحصیلان رشته های کشاورزی استفاده کند.

حمید حاج اسماعیلی با اشاره به ظرفیت بالای اشتغال در سه بخش صنعت، خدمات وکشاورزی، اظهار کرد: اعتقاد من این است که نیمی از اشتغال کشور مربوط به بخش خدمات است چرا که در بخش خدمات با نیازهای مردم مواجه هستیم و می‌توانیم به اشکال مختلف و با تکنولوژی های جدید، سریع تر و کم هزینه تر و با بهره وری بالاتر به این نیازها پاسخ بدهیم.

وقتی هزینه تمام شده برای کارهای خدماتی بر اساس تعرفه ها بالا می رود، نیازمند طراحی های جدید هستیم که هم هزینه ها را کاهش بدهد، هم سرعت را بالا ببرد و هم بهره وری ایجاد کند بنابر این بخش خدمات یکی از مستعدترین بخش ها برای ایجاد اشتغال و رونق کسب و کار در کشور است.

حاج اسماعیلی از بخش صنعت به عنوان دومین بخش اشتغال زا و دارای ارزش افزوده نام برده و اضافه کرد: خیلی از منابع معدنی و کانی و انرژی و نفتی کشور حتی بخش تولیدات کشاورزی را به صورت خام و بدون فراوری صادر می کنیم اما اگر بتوانیم با استفاده از تکنولوژی های جدید و شرکت های دانش بنیان، فرآوری محصولات را برای منابع داخلی تعریف کنیم ضمن افزایش بهره وری، مشاغل جدیدی در این بخش را تعریف خواهد شد.

اگر به جای اینکه مواد خام را صادر کنیم آن را مورد فراوری قرار بدهیم، علاوه بر ایجاد ارزش افزوده موجب افزایش تولید ناخالص داخلی می شود، در عین حال که ثروت کشور زیاد می شود و سرانه عمومی و رفاه افزایش پیدا می‌کند، مشاغل جدید هم به وجود می آید و فرآوری محصولات می تواند در این زمینه ظرفیت سازی کند.

به گفته وی، در حال حاضر صنعت یکی از بخش های بکر برای کشور است چون خیلی از منابع حتی در حوزه نفت به شکل خام صادر می شود لذا دولت باید در این بخش ها با استفاده از شرکت های دانش بنیان، تکنولوژی های جدید و مشارکت فارغ التحصیلان و کارآفرینان بهره وری و ارزش افزوده ایجاد کند.

حاج اسماعیلی با بیان اینکه بخش صنعت در کشور مغفول مانده است، خاطرنشان کرد: به دلیل آنکه عمده منابع خود را به شکل خام صادر می‌کنیم نتوانسته ایم از ظرفیت بخش صنعت به طور شایسته استفاده کنیم. تاکیدی که در شعار امسال بر مبحث دانش بنیان شده به این جهت است که روی پای خودمان بایستیم و به جای وارد کردن دستگاهها و ماشین آلات که موجب خروج ارز از کشور می شود، با همکاری شرکتهای دانش بنیان، تکنولوژی و دانش جدید خلق کنیم.

این فعال حوزه کار در عین حال، شرکت‌های دانش بنیان را موتور محرکه بخش صنعت دانست و افزود: برای استفاده از تکنولوژی های روز باید بر توانمندی های داخلی تکیه کنیم و نیاز داخلی را از طریق نوآوری شرکتهای دانش بنیان خودمان تامین کنیم.

وی در ادامه با اشاره به ظرفیت بالای بخش کشاورزی در اشتغال زایی اظهار کرد: پس از کرونا ارزش بخش کشاورزی را به دلیل تامین ارزاق عمومی بیشتر از گذشته درک کردیم. در حال حاضر منابع غذایی در دنیا پس از کرونا به ویژه جنگ روسیه و اوکراین، گرانتر شده است و این مسأله اهمیت بهره وری و ارزش افزوده در منابع کشاورزی را نشان می دهد لذا با توجه به کمبود آبی که در کشور وجود دارد، باید استفاده بهینه ای از بخش کشاورزی داشته باشیم.

حاج اسماعیلی با بیان اینکه بخش کشاورزی بیش از گذشته به افراد تحصیلکرده و دانش آموخته نیاز دارد، گفت: برای مدیریت منابع آب و خاک در کشور باید از ظرفیت فارغ التحصیلان و حضور افراد تحصیلکرده دانشگاهی که برای آنها در بخش کشاورزی رشته های متعددی در دانشگاهها تعریف کردیم، استفاده کنیم.

به اعتقاد این کارشناس بازار کار، اگر همین امروز جنگ روسیه و اوکراین تمام شود به دلیل آسیب های ناشی از کرونا و جنگ اوکراین و روسیه حداقل تا پنج سال آینده منابع غذایی در دنیا با بحران مواجه خواهد شد.

وی در پایان از دولت خواست تا زیرساخت ها در بخش کشاورزی را به سرعت فراهم کند و ظرفیت فارغ‌التحصیلان رشته های کشاورزی را مورد استفاده قرار دهد./ایسنا

نظرات