آب و غذا

سازمان غذا و داروی آمریکا یکی از مواد مورد استفاده در نوشابه را ممنوع کرد

سازمان غذا و داروی آمریکا یکی از مواد مورد استفاده در نوشابه را ممنوع کرد

«جیمز جونز»، معاون کمیسیون غذای انسانی سازمان FDA، هنگام اعلام این پیشنهاد توضیح داد: «اقدام پیشنهادی، نمونه‌ای از نحوه نظارت آژانس بر شواهد درحال ظهور است. ما تحقیقات علمی را برای بررسی ایمنی مواد انجام می‌دهیم. زمانی که علم از ادامه استفاده از افزودنی‌ها در غذا‌ها پشتیبانی نمی‌کند، اقدامات نظارتی انجام می‌دهد.»

به گزارش آب و غذا به نقل از انتخاب ، ماده‌ای که زمانی در نوشابه با طعم مرکبات استفاده می‌شد تا طعم تند آن را در نوشیدنی حفظ کند، سرانجام برای همیشه در سراسر ایالات‌متحده ممنوع شد.

در پی مطالعات سم‌شناسی اخیر، روغن گیاهی اصلاح‌شده نوشابه که BVO نام دارد، مضر شناخته شده است.

«جیمز جونز»، معاون کمیسیون غذای انسانی سازمان FDA، هنگام اعلام این پیشنهاد توضیح داد: «اقدام پیشنهادی، نمونه‌ای از نحوه نظارت آژانس بر شواهد درحال ظهور است. ما تحقیقات علمی را برای بررسی ایمنی مواد انجام می‌دهیم. زمانی که علم از ادامه استفاده از افزودنی‌ها در غذا‌ها پشتیبانی نمی‌کند، اقدامات نظارتی انجام می‌دهد.»

BVO چیست؟

ماده BVO یا روغن نباتی برمینیت شده، از دهه ۱۹۳۰ به‌عنوان یک عامل امولسیون‌کننده استفاده شده است تا اطمینان حاصل شود که عوامل طعم‌دهنده مرکبات روی نوشابه‌ها شناور نمی‌شوند. ترکیب مقدار زیادی اتم برم به یک تری‌گلیسیرید، روغن متراکمی ایجاد می‌کند که وقتی با چربی‌های کم چگال مخلوط می‌شود، بافت یکنواختی در آب داشته باشد.

بااین‌حال این تنها ترفند BVO نیست. مطالعات حیوانی حاکی از آن است که این ترکیب می‌تواند به آرامی در بافت‌های چربی ما نیز ایجاد شود.

درحال‌حاضر BVO در بسیاری از کشورها، ازجمله هند، ژاپن و کشور‌های اتحادیه اروپا ممنوع است و در ایالت کالیفرنیا نیز با قانونی که قرار است در سال ۲۰۲۷ اجرایی شود، غیرقانونی می‌شود.

بااین‌حال، سازمان غذا و داروی آمریکا در قانع و علمی کردن آن کند بوده است.

تحقیقات گذشته روی نوشابه

در دهه ۱۹۵۰، آژانس FDA این ماده را به‌طور کلی ایمن (GRAS) تشخیص داد. یک طبقه‌بندی رسمی، اقلامی را ارائه می‌دهد که یا به‌طور مناسب آزمایش شده‌اند، یا برای مواد تشکیل‌دهنده‌ای که قبل از سال ۱۹۵۸ استفاده معمول داشتند، به‌نظر مضر نیستند.

اما دهه بعد که سؤالاتی درمورد سمی بودن احتمالی آن مطرح شد، نتایج تغییر کرد و باعث شد FDA به‌طور موقت استفاده از آن را به غلظت‌های نسبتاً کوچک در نوشیدنی‌های با طعم مرکبات محدود کند.

جمع‌آوری داده‌های مربوط به خطرات مقادیر کوچک BVO در طول زمان آسان نیست و به مطالعات طولانی‌مدت و بازبینی اثرات سلامتی در نمونه قابل‌توجهی از افراد وابسته است. بااین‌حال شواهد به آرامی درحال افزایش هستند.

مطالعه‌ای در دهه ۱۹۷۰ نشان داد که برم در بافت‌های انسان جمع می‌شود. مطالعات حیوانی نیز غلظت بالای BVO را با مشکلات قلبی و رفتاری مرتبط می‌کند.

باتوجه به این مطالعات حیوانی، FDA درنهایت متقاعد شده است که شواهد کافی برای ممنوعیت استفاده از این ماده وجود دارد.

البته خوشبختانه اکثر شرکت‌های بزرگ نوشابه از این بازی جلوتر هستند. پپسی و کوکاکولا در دهه گذشته این ماده را از محصولات خود حذف کردند.

جونز می‌گوید: «در طول سال‌ها، بسیاری از سازندگان نوشابه محصولات خود را برای جایگزینی BVO با یک ماده دیگر اصلاح کردند. امروزه تعداد کمی از نوشیدنی‌ها در ایالات‌متحده حاوی BVO هستند.»

نظرات