سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد و وزارت جهاد کشاورزی کارگاه تخصصی با عنوان «سلامت و تجارت پسته: پیمایش استانداردهای بهداشتی، گیاهی و تجاری» را در تهران برگزار کردهاند.
به گزارش آب و غذا به نقل از مهر ، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) و وزارت جهاد کشاورزی کارگاه تخصصی با عنوان «سلامت و تجارت پسته: پیمایش استانداردهای بهداشتی، گیاهی و تجاری» را در تهران برگزار کردهاند. این کارگاه تا ۲۷ فروردین ماه ادامه دارد.
این رویداد ۷۵ نفر از ذینفعان اصلی زنجیره پسته را گرد هم آورده تا دانش آنها را درباره چارچوبهای بینالمللی سلامت و تجارت غذا، از جمله استانداردهای کدکس آلیمنتاریوس و تدابیر بهداشتی و قرنطینهای (SPS) ارتقا دهد. در این کارگاه همچنین به موضوعاتی مانند مدیریت ریسک آفلاتوکسین، کنترل باقیمانده سموم و سامانههای ردیابی محصول پرداخته میشود.
این کارگاه با مدیریت متخصص بینالمللی سلامت غذا فائو، یکی از کارشناسان برجسته جهانی در حوزه سلامت و تجارت غذا، برگزار میشود.
نازی توکلی، دستیار نماینده فائو در مراسم افتتاحیه این کارگاه بر اهمیت رعایت استانداردهای بینالمللی سلامت غذایی در راستای حفظ و گسترش صادرات پسته ایران تأکید کرد.
وی آلودگی به مایکوتوکسینها، به ویژه آفلاتوکسینها را یکی از چالشهای اصلی صادرات پسته دانست که تحت تأثیر شرایط اقلیمی، شیوههای کشاورزی، نحوه برداشت، نگهداری و انبارداری محصول قرار دارد.
ایران با ترویج شیوههای کشاورزی مطلوب، بهبود مدیریت پس از برداشت و تقویت زیرساختهای آزمایش آفلاتوکسین، پیشرفتهای قابل توجهی داشته است. آموزش و توانمندسازی ذینفعان در سراسر زنجیره ارزش پسته برای حفظ این دستاوردها ضروری است.
این کارگاه در چارچوب پروژه همکاری فنی فائو با عنوان «بهبود تولید و صادرات پسته از طریق استقرار مدیریت یکپارچه محصول» برگزار میشود.
این پروژه که در سال ۲۰۲۴ آغاز شده، با هدف بهبود مدیریت یکپارچه زنجیره تأمین پسته طراحی شده و بر افزایش بهرهوری، بهبود برداشت و فرآوری محصول و تطبیق با مقررات ایمنی غذایی متمرکز است. پروژه مذکور با ترویج شیوههای کارآمد و فراگیر در زنجیره تأمین، در پی تضمین تولید و مصرف پایدار پسته است و به امنیت تغذیه و غذا، رشد اقتصادی و ارتقای رقابتپذیری جهانی کمک خواهد کرد.