آب و غذا

- پایگاه خبری آب و غذا -

آذربایجان شرقی رتبه نخست تولید عدس در کشور

آذربایجان شرقی رتبه نخست تولید عدس در کشور

مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: استان ما با تولید ۱۱ هزار تن عدس رتبه نخست تولید این محصول را در کشور به خود اختصاص داده است.

به گزارش آب و غذا به نقل از مهر ، جلال رحیم زاده با اعلام این مطلب گفت: استان آذربایجان شرقی با بیش از ۱۵ هزار هکتار کشت محصول عدس، ۲۵ درصد از تولید عدس کشور را به خود اختصاص داده است.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان ورزقان نیز با اشاره به زیر کشت رفتن ۱۲ هزار و ۹۲۰ هکتار از اراضی این شهرستان به محصول عدس گفت: پیش بینی می‌شود تولید امسال عدس این شهرستان بالغ بر ۹ هزار و ۴۴ تن باشد.

عدس از محصولات اصلی زراعی شهرستان ورزقان است و رتبه اول در سطح استان را به خود اختصاص داده و در شهرستان بعد از گندم در رتبه دوم قرار دارد که در تناوب با غلات کشت می‌شود و نقش بسزایی در بهبود حاصلخیزی، ساختار خاک و افزایش عملکرد دارد.

امسال تمام مزارع عدس شهرستان در قالب طرح جهش تولید در دیمزارها کشت شده است و کشاورزان طرف قرارداد از توصیه‌های آموزشی ترویجی و توزیع رایگان کودهای بذرمال و اسید آمینه بهره بردند.

با توجه به اینکه کشت انتظاری این محصول به دلیل استفاده بهینه از بارش‌ها تولید بالایی نسبت به کشت بهاره دارد لذا مدیریت جهاد کشاورزی تلاش دارد با برگزاری مزارع نمایشی و کلاس‌های آموزشی ترویجی کشت انتظاری این محصول را افزایش دهد.

از جمله مشکلات عدس‌ کاران منطقه نبود ماشین‌آلات برداشت و واحدهای بسته بندی در شهرستان است.

نظرات