آب و غذا

بازگشت استان چهارمحال بختیاری به استفاده از قنات برای تامین آب

بازگشت استان چهارمحال بختیاری به استفاده از قنات برای تامین آب

رییس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اعلام ضرورت مرمت قنوات استان گفت: سال گذشته ۶۳ رشته قنات در این استان مرمت و بازسازی شده است.

به گزارش آب و غذا به نقل از دیدبان اقتصاد ، حسین برزگر در جریان بازدید از روند مرمت قنات‌های استان تاکید کرد: برای مرمت و بازسازی این قنات‌ها افزون‌بر ۲۱۰ میلیارد ریال تامین و با همکاری قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) مرمت و بازسازی هزینه شده است.

در سال‌جاری ۶۰ رشته قنات دیگر با اعتبارات دولتی و همکاری قرارگاه امام حسن مجتبی (ع)، بنیاد برکت، بنیاد علوی و مشارکت بهره‌برداران مرمت و بازسازی می‌شود.

برزگر قنات را یکی از مهم‌ترین سازه‌های مدیریت پایدار آب در مواجهه با کمبود آب در اقلیم‌های خشک و نیمه‌خشک اعلام و تصریح کرد: حفظ و نگهداری قنات‌های استان ضروری است و مرمت و بازسازی قنات‌ها تأثیر زیادی بر روی آب‌دهی قنات‌ها دارد.

پایداری و افزایش تولیدات محصولات کشاورزی، اشتغال‌زایی تثبیت اشتغال و جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها از مزیت‌های دیگر مرمت و بازسازی قنات‌های چهارمحال و بختیاری به‌شمار می‌رود.

برزگر با اشاره به قرارداد منعقده با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) اظهار داشت: این قرارداد در راستای تحقق تدابیر رهبر معظم انقلاب اسلامی و گسترش عدالت اجتماعی، محرومیت‌زدایی، دستیابی به امنیت غذایی، افزایش بهره‌وری و حفظ منابع آب و خاک در بخش کشاورزی، توانمندسازی اقتصادی استان با استفاده از ظرفیت‌های استانی و ملی در قالب این قرارداد به‌منظور اجرای طرح‌های انتقال آب، بازسازی و نوسازی قنات‌ها و احداث و بهسازی کانال‌های آبیاری عمومی به مبلغ افزون‌بر ۳۷ هزار میلیارد ریال به‌مدت سه سال منعقد شده است.

یک چهارم تولید ناخالص داخلی و یک پنجم اشتغال چهارمحال و بختیاری به بخش کشاورزی وابسته و از مجموع زمین‌های استان ۲۵۰ هزار هکتار برابر ۱۵ درصد سطح زیرکشت زمین‌های کشاورزی است.

هم‌اکنون ۷۹ هزار بهره‌بردار با تولید سالانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در چهارمحال و بختیاری فعال هستند.

چهارمحال و بختیاری ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد.

نظرات