میوه کمیاب گوجه بری برای اولین بار در شهرستان سربیشه خراسان جنوبی کاشت و برداشت شد.
به گزارش آب و غذا به نقل از برنا ، مدیرجهاد کشاورزی شهرستان سربیشه گفت: یک کارآفرین در سال ۱۳۹۶ تعداد ۱۱۰ نهال گوجه بری را در سطح ۵۰۰ مترمکعب باغ در بخش مود شهرستان سربیشه کاشت کرد.
زرگری افزود: پیش بینی میشود امسال از این سطح ۱۵۰ کیلوگرم محصولتر برداشت شود.
گوجه بری یکی از گران بهاترین گیاهان دارویی و با ارزش افزوده بسیار بالا در بین محصولات باغی محسوب میشود که کاملاً به سرما مقاوم بوده و درختچههای آن در زمستان هیچ تاثیری از سرمای هوا نمیگیرند.
مدیرجهاد کشاورزی شهرستان سربیشه با اشاره به اینکه خاستگاه این گیاه منطقهای در هیمالیا است گفت: در ایران بیشتر این محصول در شمال کشور کاشت میشود.
این گیاه به صورت درختچه به ارتفاع ۳.۵ تا ۴ متر با سازگاری خوب به دماهای بالا و پایین است و یکی از بهترین و پرخاصیتترین میوه هاست که در چین باستان به خاطر خواص دارویی بالا کاشت میشود.
نحوه مصرف این گیاه به صورت تازه، خشک، پودر، آب میوه و دمنوش است.
این میوه دارای طیف گستردهای از مواد مغذی، ویتامینها و مواد معدنی است و بالاترین آنتی اکسیدان را در بین میوهها دارد.
گوجه بری از بهترین چربی سوزهای طبیعی در کاهش وزن انسان است و در پیشگیری از بیماری سرطان موثر است.
زرگری نداشتن شناخت کافی از سوی مردم و کشاورزان و موضوع بازاریابی را از مهمترین چالشهای پیش روی تولید کننده این محصول عنوان کرد.