دومین رویداد ملی فناورانه مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی در جنوب کرمان روز چهارشنبه با انتخاب ۶ اثر از میان ٢۴ ایده ارسالی برگزار شد.
به گزارش آب و غذا به نقل از مهر ؛ براساس گزارشها ۲۴ ایده به دبیرخانه این رویداد در روزهای ۱۴ و ۱۵ مهر ارسال و امروز داوری شد و از بین ۶ ایده برتر سه ایده به مرحله ملی راه پیدا کرد.
رییس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب استان کرمان در جلسه مربوط به این رویداد گفت: هدف ما از برگزاری این رویدادها حرکت به سمت دانشبنیان کردن کشاورزی است.
این رویداد بر مبنای حل راهبردی چالشها و مساله محور در سراسر کشور در حال برگزاری است که ما بخش استانی را در جنوب کرمان برگزار می کنیم.
ضرورت دارد دانش بنیان شدن کشاورزی شتاب بیشتری گیرد و انتظار داریم با توجه به تعداد جوانان، دانش آموختگان و اعضای نظام مهندسی کشاورزی در جنوب کرمان افراد بیشتری به این سمت بیایند.
امنیت غذایی و اقتدار غذایی در غرب آسیا هدف مهم کشور است که با بالا بردن بهرهوری ممکن است.
در صورتی که دانش فنی و نتایج حاصل از کارهای تحقیقاتی اتفاق بیافتد به این هدف می رسیم.
چنین رویدادهایی چالش های مساله محور را مطرح می کنند و راهکارهای مناسبی برای بهرهوری را در پی دارد که می تواند موثر باشد.
از مهمترین برنامههای ما علمی شدن کشاورزی در منطقه است و با توجه به محدودیت منابع حداکثر بهره وری را داشته باشیم که بدون دانش فنی و اثرپذیری یافتههای تحقیقاتی ممکن نیست.
سه طرح را یافته به مرحله ملی به شرح زیر هستند:
١.طرح تولید بذر هیبرید فلفل دلمه ای کاپی و شاخ بزی تند توسط زهرا رودباری
٢.طرح فرآوری و بسته بندی تک عددی انواع خرما با استفاده از تکنولوژی خلأ و نانو توسط سید مهدی رضوی
٣.طرح استفاده از القای ریشه موئین در تولید متابولیت های ثانویه گیاهی توسط محجوبه اسماعیل زاده