آب و غذا

سِن‌زدایی از ۱۷ هزار هکتار مزارع غلات سمنان

سِن‌زدایی از ۱۷ هزار هکتار مزارع غلات سمنان

حشره «سن» با مکیدن شیره گیاه، آفت و بلای جان گندم‌زارها و جوزارهاست و مبارزه با این آفت در وسعت ۱۷ هزار و ۵۰۷ هکتار از اراضی زیر کشت گندم و جو در استان سمنان انجام شد.

به گزارش آب و غذا به نقل از ایرنا ، سن گندم (نام علمی: Eurygaster integriceps) یکی از مهمترین آفت‌های گندم و جو در ایران است که با خرطوم خود شیره گیاه را می‌مکد و موجب کاهش عملکرد و کیفیت غلات می‌شود.

حشره «سن» در فصل زمستان به مناطق کوهستانی و ارتفاعات مهاجرت می‌کند و به ۲ شکل پوره (بدون بال) و بالغ و مادر (بالدار) دیده می‌شود. پوره‌ها رنگ سبز مایل به زرد و بالغ‌ها رنگ زرد مایل به قهوه‌ای روشن دارند. هر ۲ شکل از این حشره با تزریق بزاق به گیاه، باعث تجزیه بافت‌های گیاهی می‌شوند.

گرم شدن نسبی هوا و کاهش شدت سرمای زمستانه، موجب بازگشت آفت سن به مزارع گندم و جو می‌شود؛ آفتی که با تغذیه در مراحل مختلف رویشی گیاه، کاهش عملکرد، ارزش بازار گیاهان و از بین رفتن خاصیت نانوایی محصول را در پی دارد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی سمنان بیان کرد: مبارزه با آفت سن در ۱۷ هزار و ۵۰۷ هکتار اراضی کشاورزی این استان در ۲ بخش سن مادری و پوره سن انجام شد.

فرانک قهرمان‌فرد با اشاره به افزایش وسعت مبارزه با آفت‌های غلات در سال زراعی ۱۴۰۳- ۱۴۰۴ در مقایسه با سال ۱۴۰۲- ۱۴۰۳، افزود: مبارزه با آفت سن مادری در ۱۷ هزار و ۳۱۲ هکتار و پوره سن در ۱۹۵ هکتار از اراضی کشاورزی استان سمنان انجام شد.

مبارزه با آفت سن غلات در اراضی کشاورزی استان سمنان از بیست و هفتم اسفند ۱۴۰۳ آغاز شد و همچنان اراضی کشاورزی از سوی کارشناسان شبکه مراقبت بخش خصوصی و دولتی برای شناسایی و مقابله با عوامل خسارت‌زا بررسی می‌شود.

۳۴ هزار گندمزار و ۲۱ هزار هکتار جوزار در سمنان

وی اظهار کرد: مبارزه با آفت سن در مزرعه‌های غلات استان سمنان از طریق سمپاشی و مواد شیمیایی به ۲ روش زمینی و هوایی با کمک پهپاد از سوی بخش خصوصی اجرا می‌شود.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی سمنان گفت: ۳۴ هزار و ۵۱۲ هکتار از اراضی کشاورزی این استان به کشت گندم و ۲۱ هزار هکتار به کشت جو اختصاص دارد.

نظرات