رقم جدید لوبیا قرمز به نام «حنا» بهعنوان گونهای مناسب برای کشت در شرایط کمآبی و ارتقای بهرهوری کشاورزی در کشور معرفی شده است.
به گزارش آب و غذا به نقل از ایرنا ، یکی از پژوهشگران مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان اظهار کرد: کار پژوهشی صورت گرفته توسط این مرکز درباره «لوبیا قرمز حنا» بهعنوان یک محصول زودرس، کمآببر و مقاوم به آفت توسط موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال کشور در بهمن امسال مورد تایید قرار گرفت.
این رقم با دوره رشد ۹۰ روزه و متوسط عملکرد ۲ هزار و ۹۱۹ کیلوگرم در هکتار برای کشاورزان مناطق کمآب و سردسیر بهویژه در استانهای اصفهان، آذربایجان غربی، لرستان، زنجان و چهارمحال و بختیاری مناسب است.
صالحی، مهمترین مزیت این نوع لوبیا را زودرسی آن دانست و گفت: کشاورزان با استفاده از این رقم میتوانند حداقل سه دور آبیاری کمتر از ارقام مشابه همچون «یاقوت»، «دادفر»، «گلی» و «ناز» داشته باشند که این ویژگی در شرایط کمآبی از اهمیت زیادی برخوردار است.
این محصول که حاصل ۱۸ سال پژوهش در ۶ استان کشور است، علاوه بر کاهش مصرف آب میتواند به کشاورزان مناطق سردسیر کشور کمک کند تا با کشت آن، زودتر از سایر ارقام، برداشت را انجام داده و زمین را برای کشتهای بعدی آماده کنند.
لوبیا قرمز حنا بهویژه در مناطق سردسیر و معتدل مانند دهاقان و چادگان در استان اصفهان و شهرکرد در استان چهارمحال و بختیاری میتواند گزینه مناسبی برای کشت باشد.
این پژوهشگر اصفهانی همچنین بر عملکرد بالای این رقم تاکید کرد و گفت: در صورتی که کشاورزان بدرستی این رقم را مدیریت کنند، میتوانند در هر هکتار بیش از سه تن لوبیا برداشت کنند که این مزیت باعث بهرهوری بالاتر میشود.
یکنواختی در رسیدگی، ویژگی دیگر این رقم است که میتواند به برداشت همزمان این محصول و برداشت مکانیزه آن کمک کند.
رقم لوبیا قرمز حنا با عملکرد بالا، مقاوم در برابر آفت «کنه ۲ نقطهای» و نیاز کمتر به آب، گزینه مناسبی برای کشاورزان است که با توجه به وضعیت منابع آبی کشور بهویژه در مناطق کمآب و سردسیر، میتواند بهعنوان یک راهحل پایدار برای کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد.