آب و غذا

معرفی ۲ رقم جدید آفتابگردان هیبریدی در البرز

معرفی ۲ رقم جدید آفتابگردان هیبریدی در البرز

رییس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر وزارت جهاد کشاورزی مستقر در استان البرز از معرفی ۲ رقم جدید آفتاب گردان هیبریدی توسط این موسسه خبر داد.

به گزارش آب و غذا به نقل از ایرنا ، « محمد زمانیان» افزود: برنامه کاری موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر وزارت جهاد کشاورزی در راستای افزایش ارقام هیبریدی است و در بخش سبزی و صیفی رقابت فشرده داریم .

سال گذشته چهار رقم سیب زمینی به بخش خصوصی واگذار شد و امروز رقم های موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال ، بذر وزارت جهاد کشاورزی با رقم های خارجی در رقابت است تا کشاورزان را قانع به خرید رقم های داخلی کند.

افتخاری دیگری از محققان اصلاح بذر با دستیابی به رقم کنجد ناشکوفا

یکی از گیاهان روغنی کنجد است که معضل اصلی دراین زمینه آن است که به دلیل ریزش آن کشاورزان تمایل برای کشت ندارند ؛ بنابراین با منابع ژنتیکی ایران توانستیم به رقم کنجد ناشکوفا دست یابیم .

رییس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر وزارت جهاد کشاورزی با تاکید براینکه در برنامه هفتم توسعه تکلیف شده تا تعداد شرکت های دانش بنیان بخش کشاورزی را به یک هزار شرکت برسانیم ، بیان کرد: براساس آمار سازمان تحقیقات ،آموزش و ترویج کشورزی ۳۰۰ شرکت دانش بنیان داریم که باید شمار آنها به یک هزار مورد برسد .

اکنون از ۳۰۰ شرکت دانش بنیان بخش کشاورزی سه شرکت درموسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر وزارت جهاد کشاورزی فعالیت دارند که در حوزه های سبزی ، صیفی ، دانه های روغنی ، غلات و تولید نهال های باغی مثمر فعالیت دارند .

در برنامه هفتم توسعه به دنبال آن هستیم که ۵۰ درصد بذور هیبریدی را در داخل کشور تولید کنیم .

وی کمبود نیروی انسانی ، مشکلات زیرساختی و حفاظت از مزارع تحقیقاتی که اغلب به دلیل اینکه مزارع تحقیقاتی موسسه تحقیقات اصالح و تهیه نهال و بذر وزارت جهاد کشاورزی در داخل بافت شهری هستند و بسیاری از نهادها و ارگان ها دست درازی دارند برای دستیابی به آنها از چالش های این موسسه عنوان کرد .

براین اساس درسالهای گذشته و سال جاری اسناد رسمی تک برگی برای این مزارع برای حفاظت از آنها اخذ شده است .

رییس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر وزارت جهاد کشاورزی بانک ژن این موسسه را پشتیبانی برای حفاظت از نمونه ها عنوان کرد و افزود: در دولت سیزدهم قرار بود برای نگهداری از نمونه های ژنتیکی کشاورزی در کرج ساخته شود که محقق نشدو امیدواریم بتوانیم با کمک دولت چهاردهم آن را محقق کنیم.

نظرات