آب و غذا

نخلستان‌های استان بوشهر در معرض تهدید فعالیت آفت کرم میوه‌خوار خرما

نخلستان‌های استان بوشهر در معرض تهدید فعالیت آفت کرم میوه‌خوار خرما

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: با توجه به شرایط دمایی، رطوبتی و کاهش نسبی دما در فروردین و فعالیت گسترده آفت کرم میوه خوار خرما در سال گذشته، احتمال شیوع و فعالیت این آفت از اواخر فروردین ماه در سطح نخلستان‌های این استان وجود دارد.

احمد سبحانی افزود: آفت کرم میوه‌خوار خرما شرایط دمایی پائین را می‌پسندند به همین دلیل در زمستان ملایم فعالیت این آفت افزایش می‌یابد.

هرچند سال گذشته میزان خسارت آفت کرم میوه‌خوار خرما اقتصادی نبود اما به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب در برخی مناطق استان فعالیت آن بسیار شدید بود.

در صورتی که جمعیت کرم میوه‌خوار خرما بالاتر از آستانه خسارت اقتصادی و بیش از حد طبیعی باشد عملیات مبارزه شیمیایی باید در ابتدای فعالیت این آفت انجام شود، چون با شیوع آفت و انجام ندادن به موقع سمپاشی احتمال ریزش ۲۰ تا ۲۵ درصدی محصول در مرحله اولیه تشکیل میوه وجود دارد.

کرم میوه‌خوار خرما بسیار ریز و از نزدیک کلاهک وارد بافت میوه نارس می‌شود و ارتباط بین هسته میوه و کاسبرگ را قطع می‌کند و خوشه‌ها به زیر درخت می‌افتد.

فعالیت کرم میوه‌خوار خرما موجب چروکیدگی، خشکی و تغییر رنگ میوه به رنگ قرمز می‌شود که در این حالت باغدار باید متوجه فعالیت آفت شده و مبارزه را آغاز کند.

در سال‌هایی که فعالیت آفت کرم میوه‌خوار خرما زیاد نباشد باغداران اقدام به هیچ مبارزه‌ای با آفت نمی‌کنند و از آن بعنوان تُنُک طبیعی میوه یاد می‌شود اما در شرایطی که آفت حالت طغیانی به خود بگیرد باید کار مبارزه از سر گرفته شود.

باغداران در شرایط فعلی که گرده‌افشانی نخیلات در مناطق مختلف استان به پایان رسیده و میوه‌ها در مرحله حساس به آفت هستند، با حضور در باغ‌های خود نسبت به ردیابی و پایش مستمر و دقیق آفت اقدام کرده و در صورت مشاهده فعالیت آفت با مشورت کارشناسان مراکز در صورت نیاز، با استفاده از سموم مناسب و توصیه شده نسبت به انجام عملیات مبارزه اقدام کنند./ایرنا

نظرات